Telemontører jobbet for 7,50 i timen. Nå vanker etterbetaling

 

Telemontører jobbet for 7,50 i timen. Nå vanker etterbetaling
Netel tar nå grep og sikrer etterbetaling tilsvarende norsk tariff til de drøyt 20 rumenske telemontørene, som har bygget ut Netcoms 4g-nett i Norge. Bilde: Colourbox

Oslo (NTB): De rumenske telemontørene som jobbet i Norge for 7 kroner og 50 øre i timen, får nå etterbetalingen som de ble lovet i fjor.

Det var TV 2 som i fjor avslørte at rumenske arbeidere jobbet for 7 kroner og 50 øre i timen. Arbeiderne og Fagforbundet har jobbet i månedsvis for å løse saken.

Bygget ut for Netcom

Det norske teleselskapet Netel står for mye av utbyggingen av telenettet for NetCom.

De har en såkalt entreprisekontrakt med det rumenske selskapet RCA, som har arbeidsgiveransvar og inngår lønns- og arbeidsavtaler med rumenerne som jobber i Norge. RCA skulle ifølge Netel betale arbeiderne, men ingen lønn ble utbetalt.

Nå tar Netel saken i egne hender og betaler de rumenske arbeiderne direkte.

- Du vil ikke tro det, jeg fikk mer enn 20 samtaler etter møtet med Netel. Alle var veldig glade og ville gratulere oss og rette en stor takk til dem som representerte oss, sier Rares Paraschiv, som er en av telemontørene som har ventet på etterbetalingen, til TV 2.

Ove Toska, leder i El & It Forbundet i Hordaland og Sogn og Fjordane, er godt fornøyd med at Netel nå har løst saken.

- De tar ansvar og rydder opp i en situasjon som var vanskelig for alle parter. Ikke minst for våre rumenske venner, sier han. (©NTB)