Telemontører streiker over hele landet

Det kan bli vanskelig å få rettet feil på telefonlinjer og bredbånd så lenge streiken varer.

LO Stat har tatt ut 371 telemontører i streik fra fredag morgen. Dermed kan det bli vanskelig å få rettet feil på telefonlinjer og bredbånd.

De 371 fra LO Stat er ansatt i firmaet Relacom. I tillegg er 12 montører i YS tatt ut i streik. Det er klart etter at meklingen natt til fredag mellom Arbeidsgiverforeningen NAVO og Stat/EL & IT Forbundet og YS NAVO/Negotia ikke førte fram.

Avstanden mellom partene var så stor at meklingsmannen ikke fant grunnlag for å legge fram en skisse.

Hele Østfold og Oslo/Akershus er rammet av streiken, i tillegg til disse byene: Alta, Tromsø, Narvik, Steinkjer, Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Bergen, Stord, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Kongsberg, Drammen.

Penger
– Det er økonomi som har vært det store temaet. De ansatte som opprinnelig kommer fra Telenor, har i årevis slitt med et lønnsnivå langt under kolleger i bransjen for øvrig. EL & IT Forbundets lønnskrav var et forsøk på å utjevne urimelig store lønnsforskjeller mellom ansatte som utfører samme arbeid., sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen i EL & IT Forbundet.

Flere følger
Konsekvensen av streiken er at det kan bli vanskelig å få rettet feil på telefonlinjer og bredbånd i dagene framover. Foruten mindre kapasitet på feilretting, vil streiken også ramme selskapets håndtering av fakturautsendinger og utbygging og levering av telefoni og bredbånd.

Relacom er ett av selskapene som er sprunget ut av det tidligere Bravida, som i sin tid ble skilt ut av Telenor-konsernet.

Til toppen