KORTNYTT

Telemuseum stiller ut datavirus

6. desember åpner Norsk Telemuseum åpne en utstilling om datavirus.

1. des. 2005 - 08:48

Norsk Telemuseum åpner en utstilling om datavirus tirsdag 6. desember kl 14.00. Museet deler lokaler med Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo.

I forhåndsomtalen av utstillingen skriver museet:

«Datavirus og andre datatrusler har påvirket samfunnet i over 20 år. Det har medført alt fra irriterende blink og melodier på datamaskinen til tapte data og økonomiske tap i hundretusenkroners klassen. Virus har gitt oss en ny industri – antivirusselskapene. I utstillingen skisserer vi historien. Her kan du dessuten få prøve hva som skjer, når du åpner det virusinfiserte vedlegget på mailen din eller støter borti virus på Internett eller via chatte-tjenester. Vi viser også hvor raskt et virus kan spre seg over hele jorda og hvor omfattende det kan være. I tillegg igangsetter Norsk Telemuseum et dokumentasjonsprosjekt hvor vi vil samle inn publikums egne erfaringer med datavirus.»

Ifølge museet, var det første dataviruset som ble spredt fritt, et program kalt Elk Cloner fra 1982. Det ble spredt via disketter og var skrevet av en 15 år gammel gutt. Viruset plaget brukerne med irriterende blinking og rare meldinger.

Hver 50. gang du skrudde på datamaskinen lyste dette diktet på skjermen:

Elk Cloner: The program with a personality

It will get on all your disks

It will infiltrate your chips

Yes it's Cloner!

It will stick to you like glue

It will modify ram too

Send in the Cloner!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.