- Telenettet overlever årtusenskiftet

Eksperter i den internasjonale teleunionen (ITU) tror telenettet også skal fungere etter årsskiftet, men ser ikke bort fra at mindre feil vil oppstå.

Eksperter i den internasjonale teleunionen (ITU) tror telenettet også skal fungere etter årsskiftet, men ser ikke bort fra at mindre feil vil oppstå.

En undersøkelse gjort blant 402 teleselskap i 180 land av International Telecommunication Union (ITU) forteller at 36 prosent av teleselskapene har gjort seg ferdig, eller er nesten ferdig, med sine år 2000-forbredelser.

Leder av ITUs arbeidsgruppe for Y2K-problematikk, Ron Balls, sier at de fleste teleselskapene har gjort de nødvendige forbredelsene for å møte år 2000.

På et Y2K-møte i Manila sa Balls at det ikke var noen grunn til å tro at summetonen skal forsvinne ved overgangen til år 2000, snarere heller at systemene gradvis vil slutte å fungere dersom jobben ikke er gjort. Balls leder også Y2K-arbeidet i British Telecom, og mener at det ikke vil oppstå feil i nettverkssvitsjer, snarere at feil vil kunne oppstå i tilknyttede systemer.

- Mindre feil vil kunne lage køer i telesystemet som på sin side kan føre til nye feil, selv om det fleste operatørene kan takle slike problem, sier han til Reuters.

ITU har bare sjekket situasjonen hos fastnettoperatører og satellittbaserte nett, og har ingen komplett informasjon når det gjelder mobilselskap. Balls mener imidlertid at mobilselskapene i utgangspunktet er bedre rustet til å takle Y2K-problemer, bare at de ikke sier særlig mye om dette til sine kunder, og samarbeidspartnere.

ITUs gruppe "Y2K Task Force" har sitt neste møte i Australia 10-12 mars, og organisasjonens statusliste for de ulike teleoperatørene finner du ved å bruke denne pekeren

Til toppen