Telenor-ansatte frykter ikke "Telianor"

- Vi må regne med effektivisering, og at det nye selskapet vil hente ut gevinster. Dette vil berøre de ansatte, men jeg tror ikke selve sammenslåingen er en fare for arbeidsplassene, sier konserntillitsvalgt for EL & IT-forbundet i Telenor, Svein Eivind Solheim til digi.no.

Konserntillitsvalgt for EL & IT-forbundet i Telenor, Svein Eivind Solheim, sier til digi.no at forbundet ikke har tenkt på konsekvensene for de ansatte ved en fusjon mellom de to telegigantene.

- Vi må regne med effektivisering, og at det nye selskapet vil hente ut gevinster. Dette vil berøre de ansatte, men jeg tror ikke selve sammenslåingen er en fare for arbeidsplassene, sier Solheim.

Han forteller at han ikke har oversikt over situasjonen i Telia Norge og Telenordia, og legger til at dette skal behandles både i Stortinget og i Riksdagen.

- Jeg er spent på hvordan våre medlemmer vil takle nyheten om fusjonen. Vi skal ha et møte klokken tolv i dag, hvor blant annet konsekvensene for de ansatte og reaksjonene på disse skal diskuteres. Møtet har vært planlagt lenge, og det er helt tilfeldig, og også svært positivt, at det kom på samme tid som fusjonsavtalen skal underskrives, sier Solheim.

Bedriftsforsamlingen og de hovedtillitsvalgte samles for å høre de ansattes meninger. EL & IT-forbundet har 8000 Telenor-medlemmer, og noen få medlemmer fra Telia Norge. De ansatte har foreløpig ikke fått noe informasjon om sammenslåingen, annet enn det de har fanget opp i media. Men Solheim tror ikke nyheten kom overraskende på de ansatte.

- Diskusjonen var jo oppe i fjor, og da var medlemmenes reaksjoner positive, forteller Solheim. Han legger til at forutsetningene var helt annerledes da. Den gang var det kun snakk om en sammenslåing, ingen delprivatisering.

- Prinsipielt har foreningen vært for at selskapet skal være 100 prosent statseid, men vi har vært forberedt på debatten om privatisering.

Medlemmene har luftet dette tidligere, men ikke kommet frem til noen konklusjon.

- Forbundets mål er å ivareta arbeidsplasser både i Sverige og Norge, samtidig som selskapet må kunne konkurrere med store globale selskap. Selv om vi er store i Norden, er vi små globalt, avslutter Solheim.

Dagbladet skriver i dag at Telia og Telenor i fjor beregnet at en sammenslåing ville gi kostnadsbesparelser på to milliarder kroner. Dette vil i hovedsak hentes gjennom kutt i antall ansatte og sparing av kostnader på produktutvikling. Ifølge Dagbladet er de første som må gå trolig flesteparten av de 350 ansatte i Telia Norge. I tillegg vil det være en rekke dobbeltfunksjoner som blir overflødige etter en sammenslåing.

Hvorvidt de ansattes fagforbund, EL & IT-forbundet, har behov for å markere at de ikke vil akseptere oppsigelser kan ikke talskvinne for de tillitsvalgte i Telenor og Telia, Tove Johansen, si noe om før etter møtet i dag. Hun forteller at de ikke har hatt noen diskusjoner på dette ennå.

Til toppen