Telenor åpner mobilnett i Pakistan

Telenor Pakistan åpnet tirsdag sitt GSM mobilnett for kommersielt bruk. Den offisielle åpningen ble foretatt av Pakistans president, general Pervez Musharraf, som ble den første til å ta nettet i bruk ved å ringe Norges statsminister Kjell Magne Bondevik.

Det var stor oppmerksomhet rundt åpningen av mobilnettet til Telenor Pakistan tirsdag 15.mars. Åpningsseremonien fant sted i Islamabad med mer enn 400 gjester og et stort antall journalister fra nasjonale og internasjonale medier til stede. Selve åpningen skjedde ved at Pakistans president, general Pervez Musharraf, ringte Norges statsminister Kjell Magne Bondevik, som på det tidspunktet befant seg i Sydney, Australia.

Dette er første gang Telenor helt på egen hånd åpner en mobiloperasjon utenfor Norge. Telenor har mobilaktiviteter i en lang rekke andre land, men der er selskapet bare deleier.

Åpningen av nettet for kommersielt bruk skjedde under ett år etter at Telenor fikk lisensen 14. april 2004. "Vi er godt fornøyd med å komme i gang så raskt, og planlegger å fortsette i samme tempo slik at vi holder våre løfter om å dekke 70 prosent av befolkningen om vel tre år," sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas."

Mobilpenetrasjonen i Pakistan er lav. Med den positive økonomiske utvikling landet er inne i forventer vi sterk vekst i det pakistanske mobilmarkedet de neste årene, en vekst vi vil være med på," sier Baksaas, som også var til stede under åpningen i Islamabad.

Telenor var en av to tilbydere som ble tildelt lisens i april i fjor, og med disse to lisensene er det i alt seks mobiloperatører i virksomhet i Pakistan. Telenor betalte 291 millioner dollar for lisensen og beregner investeringer på rundt en milliard dollar i en periode på 6 - 8 år.

Pakistan har 150 millioner innbyggere og er nesten 2,5 ganger større enn fastlands-Norge.

På åpningstidspunktet dekker Telenor Pakistans mobilnett nærmere 20 millioner innbyggere i Rawalpindi, Islamabad og Karachi. Innen utgangen av mars skal nettet dekke 32 millioner innbyggere. Pakistan har i dag 150 millioner innbyggere og har en mobiltetthet på nærmere seks prosent.

Til toppen