BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor åpner ny mobil kontor-løsning

En ny Telenor-tjeneste lar Nokia-eiere få servert mobil epost og oppdatert kalender.

Epost på mobilen er ikke nytt, men det er først nå epost kommer inn automatisk det virkelig blir nyttig. Dette skapte den ekstreme Blackberry-suksessen i USA og nå håper mobilselskapene at nordmenn skal bli hektet på mobil epost.

I våres kom de første Microsoft-baserte mobilene som automatisk sjekket etter ny epost på Exchange-servere. Og nå utvider Telenor muligheten til en rekke Nokia-mobiler.

Løsningen gir e-post, kalender og kontakter på mobiltelefonen og PC samtidig.

Telenor har et sekssifret antall bedriftskunder, og det er denne gruppen telegiganten vil nå med det nye mobile tilbudet.

Brukerne kan sende og motta e-post, oppdatere kontakter og legge til avtaler overalt hvor Telenor har dekning. Endringer gjort på mobilen blir automatisk oppdatert også på PC-en. Løsningen gir også mulighet til å lese og sende vedlegg som Excel, Word og PowerPoint-presentasjoner.

- De fleste bedrifter i Norge er små, og tjenesten er utmerket til folk i farten som håndverkere og selgere, sier divisjonsdirektør Rolv-Erik Spilling i Telenor på en pressekonferanse i dag.

Han vil ikke tallfeste hvor mange Telenor forventer å få innen året, men mener både dette halvåret og første halvåret i 2007 vil måtte bearbeides før man ser et skifte på bruk av terminaler.

Det hele er et samarbeid med Nokia, som utvikler terminaler, skjermer og tastatur tilpasset denne tjenesten. Det er spesielt Nokia E-serien; Nokia E 50, E 61 og E 70 som anbefales til et mobilt kontor.

Tjenesten vil koste 149 kroner i måneden som inkluderer fri trafikk, men som kommer på toppen av bedriftsabonnementet.

Microsoft Exchange har allerede denne funksjonaliteten innebygget, med den nye mobile løsningen kan knyttes opp mot en hvilken som helst e-post server.

En undersøkelse viser at 90 telefoner i snitt blir mistet hver lørdag kveld. Dette har Telenor gardert seg mot. I e-postløsningen ligger det nemlig en sikkerhetsmekanisme som kan slette e-post, kontakter og kalender dersom mobilen blir stjålet eller forlagt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.