Telenor åpner nytt Internett-butikksenter

Telenor gjør nå Gule Sider, en butikkliste på Internett, om til en butikk på Internett. I morgen åpner Gulehandel - akkurat i tide for å rekke julehandelen.

Telenor gjør nå Gule Sider, en butikkliste på Internett, om til en butikk på Internett. I morgen åpner Gulehandel - akkurat i tide for å rekke julehandelen.

I konkurranse med blant andre Posten, åpner Telenor i morgen en ny Internett-butikk basert på Gule Sider. Løsningen blir en sterk konkurrent til alle de nettbutikkene som er lansert i Norge, for Telenor bygger videre på et av de mest populære nettstedene i Norge. Gule Sider har allerede en internett-butikk, men sier i sin pressemelding ikke noen om hva som skjer med Online Shopping når Gulehandel åpner.
Les om hva digi.no har skrevet om Telenors Internett-planer:

Telenor har også tre andre faktorer mange gründerselskapene mangler - en dyp lommebok, en moderne og sikker betalingsløsning, samt et system for distribusjon av varene. Bare Posten og deres nylanserte Escape kan tilby et liknende leveringsapparat for varene du har kjøpt. Men det er foreløpig ikke kjent hvor mange butikker som vil være på Gulehandel når den åpner i morgen.


Men Gulehandel, som butikksenteret på Internett heter, blir neppe så billig som endel av konkurrentene. Det er hver enkelt butikk som skal tilby produkter og tjenester. Spørsmålet er om disse vanlige selskapene klarer å matche norske selskaper som Coshopper, Letsbuyit og OnlineClub.

Gulehandel er organisert som et kjøpesenter. Leverandørene leier seg inn på nettstedet for å presentere sine produkter, og kundene kjøper varen direkte fra den enkelte leverandøren gjennom Gulehandel. I tillegg til vanlig handel, kan du også legge inn en forspørsel om en vare eller tjeneste - en slags anbudstjeneste som leverandørene kan bla i.

Telenor Media tar hånd om distribusjonen og formidler betaling for varene, og kundene mottar kun én faktura. Foreløpig blir det regning i etterkant - ikke elektronisk handel. Men Telenor eier et system som heter Bestill og Betal.

I Oslo og deler av østlandsområdet leveres varene med budbil, og kundene kan velge mellom dag- og kveldslevering. Ellers i landet vil leveringsformen variere mellom budbil, landpostbud og postkontorene.

Foreløpig er ikke Telenor Media tilgjengelig for kommentar.

Til toppen