Telenor åpner trygge nettsider for barn

Telenor skal på mandag lansere en tjeneste for trygg barnesurfing, men siden er allerede åpen.

Som digi.no tidligere har skrevet om, har Telenor lenge arbeidet med en norsk tjeneste som skal la foreldre slippe barne trygt løs på Internett. Tjenesten skal skjerme barna for sex, vold og annet uønsket innhold. Tjenesten er nå ferdig etter flere forsinkelser.
Tjenesten er todelt: Den består av en portalside og en programvarepakke. Portalsiden med lenker til forskjellige barnesider er gratis og har allerede åpnet. Under adressen www.kidsurf.no finner du en stor tegning med et hus og seks barn. Et klikk på hvert av barna tar deg til forskjellige kategorier som sport, kunnskap og spørsmål, moro og musikk/film.


Telenor har ikke laget noe nytt innhold og samlingen av norske lenker er kort. Flere engelske sider er inkludert, noe som nok egner seg dårlig for de minste. Portalen er gratis å bruke, men det blir ikke nettbarnevakt-programvaren Telenor skal lansere på mandag.

Trolig har Telenor tilpasset en av de mange amerikanske alternativene som Netnanny og modifisert listen over sperrede eller tillatte nettsider. Slike programpakker koster penger og det vil dermed også det norske tilbudet gjøre.

Til toppen