Telenor åpner TV-senter for bredbåndseiere

Telenor har klart å fremskynde lanseringen av bredbånds-portal. icanal.no skal servere deg video, lyd og spill - både hvis du har ADSL-linje fra Telenor eller en annen bredbåndslinje.

Telenor har åpnet sin TV-stasjon på Internett. Nå kan både eksisterende og en lang rekke nye selskaper lage og spre video på Internett med høy kvalitet. Foreløpig er det ikke så mange som har bredbåndslinjer, men tallet stiger for hver dag.

Portalen skulle egentlig vært lansert sammen med ADSL i desember i fjor, men det rakk ikke Telenor. Nå er den på plass, spørsmålet er hvor mye innhold Telenor klarer å skaffe. I øyeblikket er icanal en tom side.

Telenors motivasjon bak å lage portalen er delt: Den ene er å selge ADSL-linjer og da må de ha innhold som krever ADSL. Den andre er mer strategisk. Telenor blir en innholdsdistributør - både som konkurrent og parter for medieselskaper som NRK, TV 2, Schibsted og alle andre videoprodusenter.

Det gikk lenge rykter om at portalene var forsinket til langt ute på våren, men Nextra/Telenor Internett har fremskyndet lanseringen for å spre ut sendingene av Big Brother. Over Internett kan TVNorge nå brukerne som sitter på jobben med PC.

Tidligere het prosjektet ADSL-portal. Nå lover sjef for Telenor Internett, Knut Haakon Nilsen, at også kunder som har bredbåndslinjer fra kabel-selskaper som UPC og kanskje ADSL-leverandøren Nextgentel vil kunne få se på video fra icanal.no.

I tillegg til Big Brother, vil iCanal også introdusere en avansert lenkeguide for aktuelle videoklipp og direkte videokringkasting, eller såkalt streaming, fra hele verden. Men dette innholdet er ikke lagret i Norge og vil i de aller fleste tilfellene bare dukke opp i fyrstikkeske-vinduer.

I tillegg forteller Telenor at de samarbeider med ulike produksjonsselskaper som skal lage egne programmer. Disse programmene vil i starten fokusere på film og musikk, samt en egen matspalte.

Til toppen