Telenor Avidi kjøper Alfanett

Telenor Avidi blir landets største kabel-TV-selskap etter selskapets oppkjøp av landets tredje største kabel-TV selskap, Alfanett. Prisen for overtakelsen er hemmelig.

Telenor Avidi blir landets største kabel-TV-selskap etter selskapets oppkjøp av landets tredje største kabel-TV selskap, Alfanett. Prisen for overtakelsen er hemmelig.

AlfaNett er eid av Bærum kommune og representerer vel 35.000 kabel-TV-kunder i Bærum og Asker. Dermed vil Telenor Avidi etter dette oppkjøpet passere UPC Norge i kundetall med sine nær 350.000 kunder mot UPC Norges vel 330.000.

For Telenor Avidi betyr oppkjøpet i første rekke at selskapet styrker sin posisjon i Oslo-området i vesentlig grad.

Ifølge en pressemelding er partene enige om å holde prisen hemmelig, men det er grunn til å tro at Telenor måtte punge ut med flere tusen kroner per kunde.

Da kabel-TV-selskapet StjärnTV i Stockholm ble solgt i fjor sommer var prisen 12.000 kroner per kunde, og Telenor Avidi har ved sine oppkjøp av mindre norske kabel-selskap betalt noen tusen kroner per kunde. Om man tenker seg en pris på 10.000 kroner per kunde vil Alfanett ha kostet Telenor Avidi 350 millioner kroner.

UPC Norge ville ikke kjøpe AlfaNett fordi selskapet mente prisen ble for høy, samtidig som det var det samme selskapet som kjøpte StjärnTV i fjor.

Avtalen mellom Telenor Avidi og Bærum kommune ble signert onsdag kveld og må først godkjennes i Bærum formannskap og kommunestyre foruten i Telenors eget styre.

- Vi er glade for at AlfaNett og kompetansen som finnes i selskapet nå er en del av Telenor Avidi, sier fungerende administrerende direktør i Telenor Avidi, Svein R. Aarvik.

Alfanett har vel 40 ansatte og de eksisterende planene for oppgradering av nettet beholdes. 18 prosent av selskapets kunder kan i dag utnytte selskapets interaktive tjenester. Målet er å øke dette til 70 prosent innen utgangen av neste år.

- Telenor gir sikkerhet for fortsatt bredde og kvalitet i tjenestetilbudet til våre innbyggere sier assisterende rådmann i Bærum kommune og styreleder i AlfaNett, Finn Mikalsen.

Telenor Avidi blir etter dette Norges største distributør av radio- og tv-signaler i kabel-nett med en omsetning på 240 millioner kroner og 150 ansatte.

Til toppen