BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor avvikler i øst

Telenor undervurderte GSM-markedets raske utvikling i Europa, og satset på at øst-europeere i større grad ville benytte personsøkertjenester heller enn mobiltelefoni. Selskapet avvikler nå personsøkerengasjementene etter tap på rundt 200 millioner kroner.

Frode Eriksen
5. aug. 1998 - 11:01

Personsøkertjenester var blant de første internasjonale satsingsområdene for Telenor. Gjennom Comet Holding AS forsøkte selskapet, gjennom tung satsing i personsøkerselskap, å tjene penger på personsøkertjenester i blant annet Russland, Litauen og Romania. Etter to år har Telenor tapt 200 millioner kroner. På et fjorårsresultat på minus 108 millioner kroner fikk selskapet inntekter på 17 millioner kroner, skriver Finansavisen onsdag.

Administrerende direktør i Telenor International, Arve Johansen, sier til avisen at for svak utvikling i personsøkermarkedet, samt problemer med bemanningen, er årsaker til at det ikke gikk godt nok.

- De mindre 'paging-prosjektene' krevde like mye oppmerksomhet som de store mobilprosjektene, sier han.

Telenor satset ikke alt på personsøkermarkedet. Medeierskap i det ungarske mobilselskapet Pannon GSM er blant de mer vellykkede satsingene i Øst-Europa. Telenor deltok også i et konsortium som søkte på mobillisens i Romania i 1996, men etter å ha blitt anbefalt av en ekspertgruppe, valgte landets daværende regjering heller å gi lisensen til et France Telecom-dominert konsortium.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.