Telenor avviser svenske bedrageripåstander

Både Turnit og Bravida ser fram til en rettslig prøving av saken der Turnit stevner Bravida med krav på 138 millioner kroner etter at selskapet er utsatt for det en kaller for et bedrageri.

Både Turnit og Bravida ser fram til en rettslig prøving av saken der Turnit stevner Bravida med krav på 138 millioner kroner etter at selskapet er utsatt for det en kaller for et bedrageri.

IT-selskapet Turnit krever 138 millioner svenske kroner fra Bravida i forbindelse med at selskapet kjøpte Bravidas svenske IT-virksomhet for ett år siden.

I Bravida ser en fram til at partene møtes i retten. - Vi tilbakeviser alt og ser fram til en rettslig prosess, sier nåværende administrerende direktør i Bravida Sverige, Gustav Grutle. Bravida Sverige er et heleid datterselskap av Bravida, et resultat av en fusjon mellom det Telenor-eide Bravida og svenske BPA i fjor.

Dagens IT skriver at Turnit mener de bevisst er ført bak lyset av Bravida og den tidligere administrerende direktøren.

I forbindelse med overtakelsen ble det presentert en rekke villedende opplysninger. Blant annet skal den 47-årige direktøren ha sagt at Bravidas resultat for 1999 var over 10 millioner kroner, når det virkelige resultatet var et tap på 300.000. Antall konsulenter skrumpet også inn fra 46 til 32.

Før handelen ble utført ble Turnit dessuten nektet en due diligence-prosess der man går hverandres regnskap nærmere etter i sømmene. Bravidas administrerende direktør skal ha motsatt seg dette, fordi det kunne skade planene om ansatte skulle få kjennskap til at en handel var på gang.

Dermed kunne ikke de gale opplysningene sjekkes, og resultatet var at Turnit betalte grov overpris, skriver Dagens IT.

En fjerdedel av 100 millioner kroner endte hos Bravida, mens resten mistenker Turnit at direktøren og en ekstern konsulent stakk av med.

Det hele er derfor også anmeldt til Finanspolisen.

Tross manglende due diligence valgte Turnit å si ja til handelen. Etterhvert som den dårlige handelen gikk opp for svenskene, forsøkte de å reforhandle avtalen, noe som delvis lykkes

- Vi forsøkte å nå en løsning utenfor domstolen, men ettersom vi mener dette er et lovbrudd var en politianmeldelse det eneste alternativet, sier administrerende direktør i Peter Enström, til Dagens IT.

Til toppen