BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor avviser tysk børsnotering

Det tyske telesleskapet VIAG Interkon blir neppe børsnotert med det første. Regionansvarlig i Telenor, Bjørn Kopperud, sier til digi.no at fusjonen mellom Viag, som eier 45 prosent av aksjene i VIAG Interkom og Veba, ikke får noen umiddelbare konsekvenser for teleselsksapet.

Frode Eriksen
30. sep. 1999 - 18:13

Kopperud vil ikke utelukke hva som skjer med selskapet over tid, der VIAG og British Telecom eier 45 prosent hver, mens Telenor eier de resterende 10 prosentene.

Men han avviser at det er noen umiddelbare børsplaner på gang. - Fusjonen mellom VEBA og Viag betyr ikke mye for VIAG Interkom, men det er ennå ikke besluttet hva som skjer med VEBAs egen telekomvirksomhet.

Viag Interkom representerer Telenors største investering i et annet land i Norge, og kommer opp i flere milliarder kroner

Kopperud karakteriserer det tyske telemarkedet for tiden som svært konkurranseutsatt. Prisene på rikstelefoni har falt med 70 prosent i år, blant annet som en følge av at det er mange nye aktører i Tyskland, som er Europas nest største telemarked. Den harde konkurransen fører ikke bare til vekst i forbruket av teletjenester, men også til svært pressede marginer.

- Alle er her, sier Kopperud. VIAG Internkoms mobilvirksomhet vokser for tiden raskere enn bransjen sett under ett og selsakapets halve million med mobilunder, ventes å vokse til 0,75 millioner i løpet av året. Månedlig tilvekst i hele markedet er for tiden 1 million kunder, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.