Telenor bak norsk Nokia-utfordrer

Med Telenor Venture, Christen Sveaas og A. Wilhelmsen i ryggen er det norske teknologiselskapet Magcom i gang med å teste ut sin egenutviklede smarttelefon.

Med Telenor Venture, Christen Sveaas og A. Wilhelmsen i ryggen er det norske teknologiselskapet Magcom i gang med å teste ut sin egenutviklede smarttelefon.

- Ja, det er vi som holder på med telefongreiene i Tyskland, bekrefter daglig leder i Magcom, Sten Werner Osther til DN ajour.

Målet for det norske selskapet er å ta en nisje fra mobiltelefonprodusentene Ericsson og Nokia.

Selskapet har vært operativt i et knapt år og har tunge teknologi-investorer bak seg i forsøket på å ta sin del av det raskt voksende markedet for mobiltelefoner. Bak Magcom står Telenor Venture og A. Wilhelmsen med en eierandel på 22,5 prosent hver, og Christen Sveaas-selskapet Kistefos Træsliberi.

Det var Wapland.no som først beskrev dette prosjektet tidligere denne uken som har vakt stor interesse, blant annet i aksjemarkedet selv om ingen visste hvem som sto bak prosjektet.

Ifølge Wapland skal det produseres 200 telefoner i magnesium, med trykkfølsom skjerm.

Styreformann i Magcom, Inge Torstein Sørensen sier til DN ajour at telefonen skal lanseres i løpet av kort tid, og avkrefter både at telefonen skal bruke Microsofts operativsystem Windows CE fra Microsoft samt at batteriet skal gi én måneds standbytid.

Den norske mobiltelefonen tilpasses mobilteknologien GPRS, som de to norske mobilselskapene skal ha installert i sine mobilnett i løpet av året. Teknologien åpner for overføringskapasiteter i mobilnettet på inntil 40 kbit/s.

- WAP er bare et mellomsteg. Vår telefon har både wap, html og nettleser og kan tilpasses GPRS rimelig enkelt, sier Sørensen til DN ajour.

Til toppen