Telenor-barn trues av konkurs

Trondheim-selskapet ClustRa ble skilt ut fra Telenor og skulle bli store internasjonalt. Nå er kassen tom og den norske staben raseres.

Telenor Forskning og Utvikling har skilt ut en rekke prosjekter, blant annet en lynrask og svært sikker database som egner seg blant annet for teleselskaper. Denne databasen er grunnlaget i ClustRa, et selskapet som startet i Trondheim og som i jubelåret 1999 etablerte salgs- og markedsføringskontor i USA. Nå er kassen i ClustRa tom og selskapet leter etter en kjøper. For å spare penger svinger selskapet ljåen i utviklingsavdelingen i Trondheim. Av en stab på 80 ansatte er det bare 30 som beholder jobben.


- Tidligere forsøk på å hente inn mer penger har ikke lykkes, og nå leter vi etter en kjøper, forteller daglig leder Jan Moun til digi.no. Vi må derfor slanke staben kraftig for å spare penger, og viderefører bare kjernen i utviklingsavdelingen i Trondheim.

ClustRas hovedeier var tidligere Televenture, men i 1999 solgt selskapet seg ned og høstet trolig en hyggelig gevinst av dette. Men nå leter de amerikanske eierne, blant annet Sun, etter en industriell eier.

Det er den generelle markedssituasjonen og de reduserte mulighetene til å hente inn mer kapital som nå presser ClustRa mot stupet, mener Moun. Selskapet har foreløpig bare to kunder - Siemens og amerikanske Telecordia,

Moun kan ikke offentliggjøre regnskapstall. Det eneste han vil røpe er at det er investert rundt 300 millioner kroner i selskapet. Han vet ikke hva eierne verdsetter selskapet til.

Det var ikke mulig å komme i kontakt med Telenor Venture-sjef Rune Rinnan.

Til toppen