BEDRIFTSTEKNOLOGI

"Telenor bedre enn Telia i nesten alt"

- Telias samarbeid med Unisource er mislykket, mens Telenor har hatt suksess i utlandet, sier generaldirektør i svenske Statens Järnvägar (SJ), Daniel Johannesson, som også er tidligere toppsjef i Telenor Bedrift.

Frode Eriksen
26. mars 1998 - 09:38
Intervju i Nordens Nyheter med generaldirektør i svenske Statens Järnvägar (SJ), Daniel Johannesson. <i>Faksimile:  Nordens Nyheter</i>
Intervju i Nordens Nyheter med generaldirektør i svenske Statens Järnvägar (SJ), Daniel Johannesson. Faksimile:  Nordens Nyheter

Johannesson er ikke nådig i sin kritikk av svenske Telia og sin anerkjennelse av Telenor. I et intervju med Nordens Nyheter sier han at svenskene slett ikke er bedre enn nordmennene, i hvert fall ikke om en sammenligner de to nasjonenes statseide telekomselskap.

Han sier at Telias utenlandssatsing der samarbeidet i Unisource har vært det viktigste er mislykket, i motsetning til Telenor som på egenhånd har fått flere mobilabonnenter og dermed er bedre i gang med sin utenlandssatsing enn Telia.

Han sier at Telenor har et mer utviklet tilbud av tele og IT-løsninger enn Telia og er verdensledende innenfor satellittvirksomhet.

Det hører med til historien at Johannesson stort sett har konkurrert mot Telia. Først hos Kinnevik, så som leder av Telenors hovedsatsing i Sverige, Telenordia, fram til han overtok som administrerende direktør i Telenor Bedrift i fjor, før han 1. februar i år vente tilbake til Sverige og sjefsjobben i svenskenes NSB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.