RESULTATERFINANS

Telenor Bedrift åpen for fusjoner

Styreformann Jon Fredrik Baksaas i Telenor Bedrift bekrefter at Telenor vurderer å finne en fusjonspartner for Telenor Bedrift, men vil ikke oppgi noe tidsperspektiv for en slik løsning. Det er også aktuelt å selge hele eller deler av Telenor Programvare.

Jørgen Christiansen
30. okt. 1998 - 12:17

I midten av Oktober avholdt Telenor sitt årlige presseseminar. Under en presentasjon på dette seminaret sa konsernsjef Tormod Hermansen at Telenor har et relativt pragmatisk forhold til mulige eierkonstellasjoner for ulike deler av selskapets virksomhet.

Hermansen antydet dermed at det er vel så aktuelt å se for seg børsnotering, salg, fusjoner eller oppkjøp for enkelte deler av Telenors divisjoner, som en full fusjon, en børsnotering eller et oppkjøp av hele Telenor-konsernet.

Det er ligger an til at virksomheter som Telenor Nextel, Telenor Bedrift, Telenor Programvare, Telenor Media og Telenors internasjonale mobil-engasjementer er kandidater for slike løsninger.

Bakgrunnen for Hermansens pragmatiske holdning er at de ulike forretningsområdene i Telenor har ulike behov med hensyn på størrelse, geografisk tilstedeværelse, egenkapital og partnere.

- Da vi skilte ut Telenor Programvare fra Telenor Bedrift i april var noe av årsaken at dette gav oss en struktur som er lettere å håndtere i forhold til andre aktører. Dernest gjør denne strukturen det lettere å foreta verdivurderinger av virksomheten som lå i gamle Telenor Bedrift, forklarer Jon Fredrik Baksaas, som er styreformann i Telenor Bedrift.

Telenor Bedrift har i dag kundeansvaret innen tele- og dataområdet for de 35.000 største bedriftskundene til Telenor. Selskapet opptrer i markedet som en systemintegrator med hovedvekt på integrasjon av tele- og dataløsninger.

Baksaas vil ikke utelukke at Telenor konsernet ser etter en fusjonspartner for Telenor Bedrift, men sier at Telenor i dag ikke har samtaler med andre aktører om noen sammenslåing av Telenor Bedrift med andre selskap.

Utskillelsen av Telenor Programvare fra Telenor Bedrift har gjort det lettere for Telenor å selge hele eller deler av denne virksomheten, eller fusjonere den med annen tilsvarende virksomhet.

- Programvare-virksomheten er befengt med en sentral problemstilling, og dét er behovet for markedsstørrelse. Jeg tror ikke at norske programvare-selskap på sikt kan klare seg med markedsutløp bare i Norge.

Som et eksempel trekker Baksaas frem programvaren fra Telenor InfoMedica.

- Helsesektoren vil i tiden fremover stille meget sterke krav til løsningenes funksjonalitet, påpeker Baksaas.

Det er dermed nødvendig for Telenor enten å kjøpe seg inn i nye markeder, inngå partnerskap i andre land eller selge virksomheten til en utenlandsk aktør.

Samtidig ser Telenor at det er anvendelsene av programvare som vil drive både IT- og Telesektoren.

- Vi vil se at kjøp av kommunikasjonstjenester vil gå via anvendelsene - eller programvareløsningene. Derfor ser vi ikke bare etter hvordan vi kan sikre større markeder for dagens programvarevirksomhet, eller på et rent salg av programvarevirksomheten, forklarer Baksaas.

- Det vi gjør med Telenor Programvare må skape en åpning for neste trekk for Telenor. Da er det på langt nær sikkert at vi trenger å eie 100 prosent av Telenor Programvare, påpeker Jon Fredrik Baksås.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.