RESULTATERFINANS

Telenor Bedrift omsider i pluss

Ryddejobben til Jon Fredrik Baksaas begynner å gi resultater. Etter å ha levert et underskudd på 20 millioner kroner før skatt i første kvartal, presenterte Telenor Bedrift torsdag halvårstall som viser et driftsresultat på 32 millioner kroner. Dette til tross for at streiken i Telenor Bedrift i juni hadde en negativ effekt på driftsresultatet i andre kvartal 1998 på ti millioner kroner, ifølge selskapet.

Øystein Kvistad
13. aug. 1998 - 13:34

Telenor Bedrift hadde i første halvår 1998 driftsinntekter på 4.344 millioner kroner, som er en økning på 295 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor. Driftsresultatet for første halvår 1998 var 32 mill kroner, som er 37 mill kroner bedre enn samme periode i fjor.

- Omstillingen i Telenor Bedrift går som planlagt, sier adm. direktør Jon Fredrik Baksaas.

Likevel kan ikke Baksaas stikke under stol at sammenliknbare selskaper som Ark, Merkantildata og EDB fremdeles vokser langt raskere enn Telenor Bedrift, samtidig som de også klarer å levere solide tall på bunnlinjen.

Ark-konsernet la eksempelvis i dag fram tall som viser en resultatforbedring i forhold til andre kvartal i fjor på hele 92 prosent. Halvårstallene for Ark viser et driftsresultat i 1998 på 65,4 millioner kroner, mot 45,8 millioner i samme periode i fjor.

For Telenor Bedrifts halvårstall kan det sies at nettbaserte tjenester og IT-relatert virksomhet bidrar til økningen i inntektene.

Inntekter fra utstyrsalg er imidlertid lavere hittil i år sammenliknet med samme periode i 1997, som mellom annet omfattet den store leveransen av hjemme-PCer til ansatte i Statoil. Utviklingen av utstyrsalget fra første til andre kvartal i 1998 er imidlertid positiv, med økte inntekter og bedret margin, opplyser selskapet i en egen bakgrunnsmelding om halvårsresultatet.

Resultatforbedringen skyldes i hovedsak økte driftsinntekter til tross for at forsterket priskonkurranse gir lavere marginer.

Programvarevirksomheten (Telenor Programvare AS ble formelt opprettet 1. juni i år som et eget forretningsområde. Selskapet består av Telenor Novit AS, Telenor Allianse AS og Telenor InfoMedica AS samt stormaskinselskapet Telenor Data Service AS.) har hatt noe lavere salgsinntekter sammenliknet med fjoråret. Til gjengjeld er utviklingskostnadene redusert mye i forhold til i fjor og driftsresultatet for den samlede programvarevirksomheten var positivt for halvåret sett under ett. Halvårsresultatet 1998 for Telenor Bedrift AS omfatter virksomheten i Telenor Programvare AS, men i tredje kvartal vil det nye forretningsområdet rapportere egne tall.

De oppgitte økonomitallene for første halvår er basert på proformatall for 1997 og første kvartal 1998 som tar hensyn til intern overføring av virksomhet fra Telenor Bedrift til andre forretningsområder i Telenor-konsernet. Tjenesteområdene service, vedlikehold og installasjon av dataløsninger er i år overført fra Telenor Bedrift AS til Telenor Installasjon AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.