Telenor begrenser de ansattes reisevirksomhet

Pressetalsmann Steinar Ostermann i Telenor opplyser at den økte spenningen i Irak-konflikten fører til reisebegrensninger for de ansatte.

Pressetalsmann Steinar Ostermann i Telenor opplyser at den økte spenningen i Irak-konflikten fører til reisebegrensninger for de ansatte.

Den stadig sterkere trusselen om krig i Midt-Østen fører til svekket bevegelsesfrihet blant ansatte i norske bedrifter.

I dag har Telenor kunngjort at alle ansatte som vil reise til Irak, Iran, Kuwait, Saudi-Arabia og Israel må søke om godkjenning på forhånd.

- Vi kunngjør nå internt om en beslutning om å innføre reiserestriksjoner med utgangspunktet i den spente situasjonen i Irak. Det gjelder tjenestereiser til de nevnte landene, opplyser Ostermann til digi.no.

Han sier at kun forretningskritiske reiser vil bli tillatt gjennomført og at Telenor i utgangspunktet ikke har mange reiser til disse landene uansett, fordi det norske teleselskapet ikke har noen større virksomheter i området.

Begrensningen innebefatter alle medarbeidere som jobber i innenlandske og utenlandske selskap som er eid med minimum 50 prosent av Telenor.

- Dette er basert på frivillighet, ingen må reise mot sin vilje, sier Ostermann og understreker at konsernledelsen vil følge situasjonen fremover for eventuelt å utvide reiseforbud til andre land.

Økt terrorberedskap som følge av krig er noe av det som kan gjøre at restriksjoner på reiser til Europa og USA også vil bli vurdert.

- Det vi gjør nå er en løpende vurdering hvor vi vil se på ytterligere restriksjoner i andre områder av verden hvis situasjonen skulle tilspisse seg, for eksempel i forbindelse med et krigsutbrudd, sier pressetalsmannen.

Til toppen