KARRIERE

Telenor bekrefter: - Baksaas overtar etter Hermansen

"Styret i Telenor ASA har i dag besluttet å tilsette Jon Fredrik Baksaas som etterfølger til Tormod Hermansen som konsernsjef."

26. apr. 2002 - 13:36

Slik lyder pressemeldingen som gikk ut fra Telenor klokken halv to i ettermiddag.

- Baksaas' faglige og personlige kvalifikasjoner gjør han til det beste valget til denne viktige jobben, sier styreleder i Telenor, Tom Vidar Rygh.

Jon Fredrik Baksaas begynte i Telenor i 1989 og har hatt en rekke sentrale stillinger i konsernet blant annet som finansdirektør (CFO) og visekonsernsjef. Baksaas har siden sommeren 2001 vært stedfortredende konsernsjef. Han har fra før bred næringslivsbakgrunn, bl.a. fra Aker AS, Stolt-Nielsen Seaway og Det norske Veritas. Han har også i flere år har jobbet internasjonalt, blant

annet i Japan.

47-årige Baksaas er født i Skien, er nå bosatt i Bærum og er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole (NHH). Dessuten har han tilleggsutdannelse fra International Institute for Managenemt Development (IMD) i Lausanne, Sveits.

- Som ny konsernsjef vil jeg arbeide med å styrke lønnsomheten, fokusere virksomheten og videreføre utviklingen av Telenor som et slagkraftig internasjonalt telekonsern. Det Telenor jeg nå tar over ledelsen av har et svært godt utgangspunkt for videre utvikling og vekst, sier Baksaas i pressemeldingen.

For å lede 22.000 Telenor-ansatte får Baksaas en grunnlønn på 3,2 millioner kroner, 250.000 aksjeopsjoner over en fireårsperiode samt en pensjon på to millioner kroner fra fylte 60 år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.