TELEKOM

Telenor bestrider mulig skattesmell i India

Myndighetene krever 775 millioner kroner i ekstraskatt. Konsernledelsen i Telenor bestrider kravet, ifølge Dagens Næringsliv.

Telenor-flagg mot mørke skyer.
Telenor-flagg mot mørke skyer. Foto: Harald Brombach

I februar 2017 inngikk Telenor avtale med Bharti Airtel om at Airtel tok over Telenor India. Airtel, som er Indias største mobilselskap, fikk tilført 44 millioner kunder fra Telenor, skriver avisen.

Airtel overtok Telenors mobilfrekvenser, lisenser, ansatte og kundebasen i India, samt fremtidige forpliktelser som frekvensavbetalinger og tårnleie. Avtalen med Airtel ble dermed sett på som en sluttstrek på det norske konsernets engasjement i India.

Nå krever indiske myndigheter fem teleselskaper for over tre milliarder kroner i ekstra skatt. Kravet mot Telenor alene er på 775 millioner kroner.

Det indiske telekomdepartementet (Dot) mener at selskapene har underrapportert inntektene fra sine virksomheter i landet, ifølge den indiske nyhetsportalen Oneindia.

– Trolig gjenstand for rettslig behandling

Kommunikasjonssjef Atle Lessum i Telenor understreker at de er godt kjent med det mulige skattekravet og at de ikke deler indiske myndigheters oppfatning av saken.

«Revisjonen som er gjort gjelder årene 2010-2015, og inkluderer alle de større operatørene i markedet – inkludert Telenor India. Kravet er bestridt av en samlet bransje, og saken vil trolig være gjenstand for behandling i det indiske rettsvesenet. Det er vanskelig å tidfeste når en konklusjon i saken kan finne sted,» skriver Lessum i en epost.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.