Telenor betaler 27.000 kroner per mobilkunde

Kjøpet av danske Sonofon betyr samtidig at Telenor betaler 27.000 kroner for en mobilkunde. - Dette er likevel forsvarlig, sier mobilsjefen i Telenor, Arve Johansen til digi.no.

Kjøpet av danske Sonofon betyr samtidig at Telenor betaler 27.000 kroner for en mobilkunde. - Dette er likevel forsvarlig, sier mobilsjefen i Telenor, Arve Johansen til digi.no.

Telenor betaler 14,5 milliarder norske kroner for 53,5 prosent av selskapet noe som gir en snittpris per kunde på 27.000 kroner. Nyheten om at Telenor heretter vil eie over halvparten av aksjene i selskapet ble kjent for de ansatte i Sonofon i dag tidlig og de ansatte møtte overtakelsen med applaus.

Prisen som Telenor har betalt for selskapet er imidlertid ikke snau og representerer 27.000 kroner per kunde.

- Du må ikke se ensidig på prisene, sier Johansen, og peker på andre momenter som Telenor har lagt til grunn for sin forretningsplan.

- Vi har gjort en grundig businessplan på dette kjøpet der vi blant annet ser på den generelle utviklingen i markedet i Danmark med en lavere penetrasjon enn ellers i Norden, gjennomsnittlig ringetid og mulighetene for å utvikle nye datatjenester.

Johansen sier også at det er inngått en avtale med Bell South der selskapet forplikter seg til ikke å selge sine aksjer i selskapet til konkurrenter på det danske mobilmarkedet.

Johansen mener derfor at dette vil være en god butikk for selskapet. Om det neste steget er i Sverige, vil han ikke utelukke, og sier at det flere muligheter Telenor ser nærmere på der. En av de er rene oppkjøp av Europolitan eller NetCom AB, et annet er å starte på bar bakke gjennom Telenordia.

Men både Johansen og konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen sier til digi.no at det er flere muligheter en vurderer i Sverige, og Hermansen bekrefter at en ikke bare ser på løsninger der Telenor eier hele eller deler av infrastrukturen.

- Men det er ikke gunstig å starte fra grunnen av i Sverige, sier Hermansen. Samtidig sier han at Telenordia vil søke en av de nye mobillisensene i Sverige.

Til toppen