BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor betaler deg for din kabel

Telenor Avidi vil betale netteiere som borettslag når kabelnettene blir brukt til å distribuere andre tjenester enn kabel-TV. Dette er kjernen i en ny avtale som boligorganisasjonene NBBL og OBOS nå har signert med kabel-selskapet.

Frode Eriksen
28. okt. 1999 - 10:21

Telenor Avidi er identisk med selskapet som Telenor må selge for å få fusjonere med Telia, men selskapet ligger ikke på latsiden av den grunn. Nå har selskapet sikret seg en avtale med de to største boligorganisasjonene som representerer flere hundre tusen hjem. Avtalen gjør at Avidi betaler lagene for å bruke deres nett til å distribuere elektroniske tjenester selv om det er Avidi som selger disse tjenestene til brukerne, skriver Aftenposten.

Administrerende direktør i NBBL, Per Eggum Mauseth, sier til avisen at avtalen er et gjennombrudd for forbrukernes interesser og knesetter netteiernes betydelige rolle som eiere av lokale nett.

Tilsvarende forhandlinger skal nå starte med selskapet som er markedsleder på kabel-TV i Norge, det nederlandskeide UPC (tidligere Janco Multicom).

UPC sliter imidlertid med imagen, for i en undersøkelse Norges Handelshøyskole har gjort for Telenor Avidi, svarer 81 prosent av kundene som har byttet bort UPC tilfordel for Avidi at årsaken til å påvirke kanalvalget eller antall kanaler i grunnpakken var avgjørende.

Telenor Avidi har de siste årene fått en kundevekst på 5-6 prosent, mens UPC har vokst med 1-2 prosent. Telenor Avidi sitter per 1998 ifølge tall fra Post og teletilsynet med en markedsandel på 33 prosent, tilsvarende 42 prosent for UPC i et marked som omfatter 774.000 abonnement.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.