BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor: Betaler ikke i tåka

Administrerende direktør i Telenor Mobile Communications, Arve Johansen, sier at Telenor ikke har betalt noe for sin eierandel i det thailandske mobilselskapet TAC en ikke har hatt kontroll over.

Frode Eriksen
11. des. 2000 - 15:49
Arve JohansenTelenor

- Av hensyn til konfidensialitetsforpliktelser har vi tidligere ikke kunnet offentliggjøre alle detaljer. Vi har nå fått samtykke til å opplyse at Credit Suisse First Boston (Hong Kong) Limited (CSFB) er den reelle eier av UCOM-aksjene Telenor kjøpte. CSFB holdt disse aksjene gjennom sin depositarbank Bank of Bermuda (Cayman) Limited. Somers (UK) Limited eies av Bank of Bermuda og var den registrerte eier av disse aksjene på vegne av CSFB.

Presiseringen fra Johansen kommer etter at Dagens Næringsliv lørdag og mandag har viet Telenors investeringer i Thailand stor oppmerksomhet. Dagens Næringsliv skrev blant annet at en betalte 1,8 milliarder kroner til et ukjent postkasseselskap med tråder til skatteparadiset Bermuda. Avisen skrev også at Telenor ifølge grunnleggeren av TAC har betalt flere hundre millioner dollar for mye for sin eierandel. Johansen kaller oppslagene for beklagelig feilaktige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.