Telenor blir Webcenters ASP-partner mot det offentlige

Telenor Business Solutions blir Webcenter Uniques ASP- og driftspartner inn mot offentlig sektor.

Webcenter Unique er fra før en av landets største leverandører av egenproduserte løsninger til norske kommuner. Løsningene omfatter mellom annet virksomhetsstyring, fagapplikasjoner, portalløsninger og webapplikasjoner. Det er fortrinnsvis mellomstore og store kommuner som fra før er kunder av selskapet, og for å nå gjennom også i småkommune-segmentet (under 5.000 innbyggere), har selskapet satt sammen en løsningspakke som kalles eKommune.

Denne pakken består av en portefølje programmer innenfor eksempelvis økonomi, lønn, personal, samt diverse løsninger innenfor helse- og sosialområdet, samt portalproduktet Central 2002.

- En slik komplett løsning på eKommune og drift vil bare år beløpe seg til flere millioner kroner. Avtalen går over tre år og vil i tillegg gi løpende lisens og driftsinntekter, opplyser Webcenter Unique til digi.no.

- Samarbeid med Telenor Business Solutions medfører at våre løsninger enklere kan tas i bruk av kunder over hele landet, sier konsernsjef Per Otto Lie i Webcenter Unique i en melding til Oslo Børs.

Telenor har gjennom sin infrastruktur og driftsleveranser et bredt engasjement i det norske offentlige markedet, og ansvarlig for Telenors kommunesatsing Terje Dretvik uttrykker tro på at samarbeidet med Webcenter ytterligere vil styrke Telenors satsing.

Til toppen