Telenor byr på mobillisenser i Pakistan

Telenor-sjef Jon F. Baksaas vil by på to mobillisenser i Pakistan, som hver kan få en verdi på èn milliard kroner.

Telenor-sjef Jon F. Baksaas vil by på to mobillisenser i Pakistan, som hver kan få en verdi på èn milliard kroner.

Telenor bekrefter at selskapet vil delta på en auksjon av Pakistans to mobillisenser i morgen. Disse kan hver bli priset til inntil 150 millioner dollar, eller 1,05 milliarder kroner.

- Vi er prekvalifisert i auksjonen. Lisensen kan være meget interessant og vi deltar, sier kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor Mobile til TDN Finans.

Morgendagens auksjon vil skje for åpen scene. De fire eller fem høyeste budene, som først har blitt levert i lukkede konvolutter, vil få lov til å by videre i en åpen auksjon. Pakistan ligger ifølge Bloomberg på plass nummer 92 av 133 på Transparency International sin oversikt over verdens mest korrupte land, skriver TDN Finans.

En rekke operatører har vist interesse for mobillisensene i Pakistan, men ikke alle betalte depositumet på ti millioner dollar som formelt ga status som forhåndskvalifisert.

    Les også:

Ifølge Bloomberg er det kun rundt tre prosent av den pakistanske befolkningen som har mobiltelefon. Det er det egyptiske selskapet Mobilink, Luxembourg-baserte Millicom International Cellalar og det statlige Pakistan Telecommunications som tilbyr mobiltjenester i landet.

Analytikere Bloomberg News har snakket med mener en lisens kan bli priset til 150 millioner dollar, og konsernsjef Zouhair A. Khaliq i Mobilink, som har to tredeler av det pakistanske markedet, har tidligere sagt at selskapet i år vil investere 250 millioner dollar, skriver TDN Finans.

Til toppen