Telenor-datter slått konkurs

Telenor- og EDB Business Partner-eide ITworks er slått konkurs. 380 ansatte mister nå jobben.

Telenor- og EDB Business Partner-eide ITworks er slått konkurs. 380 ansatte mister nå jobben.

Som digi.no kunne fortelle tidligere i dag ble alle de ansatte i Kongsberg-baserte ITworks innkalt til fellesmøte. Det betyr sjelden gode nyheter, og de ansatte fikk servert den verst tenkelige av dem: Selskapet er konkurs og i utgangspunktet mister alle jobben.

Les også

ITworks er eid av Telenor og EDB Business Partner hver med 45 prosent og Thrane Gruppen med 8,8 prosent. Selskapet er et resultat av en fusjon mellom Kongsberg Intech og maskinvare-salget i EDB Business Partner/Telenor.


"Itworks har i lengre tid opplevd et sviktende marked, og i fjor skjøt den negative utviklingen fart. Selskapet er påført store tap og utsikter til nye tap i et sviktende marked er grunnen til at styret har begjært selskapet konkurs", skriver selskapet.

- Vi har i lengre tid arbeidet med ulike løsninger for videre drift av ITworks, herunder salg av virksomheten, uten at det har lykkes oss å finne akseptable løsninger. Eierne har meddelt at de ikke er villige til å tilføre selskapet ytterligere kapital. Det er derfor ikke grunnlag for videre drift av selskapet, sier styreleder i ITworks, Gun Bente Johansen.

Telenor-konsernet har lån og andre fordringer i Itworks på vel 110 millioner kroner, blant annet fordi man tilførte selskapet 60 millioner kroner på slutten av fjoråret. Telenor tror det er lite å hente i boet.

Til toppen