Telenor dobler enkelte priser

Til tross for rekordoverskudd for Tormod Hermansen: Nå blir det mye dyrere å flytte eller endre telefonen din. Også prisene på selve abonnementet øker.

I går la Telenor ASA frem et rekordoverskudd på 10,3 milliarder kroner. Men likevel varsler selskaper i dag at prisene på telefonbruk skal opp. Trenden de siste årene har vært klar: Telenor reduserer prisene på bruk, men øker samtidig andre priser, noe som særlig rammer de som bruker telefon lite eller flytter ofte.

Her er pressemeldingen fra selskapet sendte ut i dag:

"Med virkning fra 1. mai, øker Telenor prisene på etablering, flytting og abonnement på både analog linje (PSTN) og digital linje (ISDN). Etter tre år uten prisøkning, ligger prisene på abonnement og etablering for lavt i forhold til kostnadene. Derfor justerer Telenor disse prisene nå.

Tidligere har Telenor kunnet se de totale kostnadene i telenettet under ett, og prise trafikk og abonnement som en helhet. I det norske telemarkedet blir det økende konkurranse både på abonnement og trafikk, og Telenor skal tilrettelegge for denne konkurransen i sitt telenett.", skriver selskapet.

Her er de nye prisene som trer i kraft 1. mai:

Prisen på vanlige telefon-abonnement endres fra kr 150,- til kr 159,- pr. mnd.
Prisen på ISDN Basis-abonnement endres fra kr 221,- til kr 239,- pr. mnd.
Prisen på ISDN Proff-abonnement endres fra kr 291,- til kr 309,- pr. mnd.

For ISDN økes prisen på etablering fra kr 760,- til kr 1490,- . For vanlig telefon økes prisen på etablering fra kr 760,- til kr 990,-

Til toppen