RESULTATERFINANS

Telenor drar ned Oslo Børs

Faller selv om telegiganten mener tallene er solide.

Telenor kastet grå skygger over Oslo Børs i dag, selv om telekjempen mener de leverte solide tall.
Telenor kastet grå skygger over Oslo Børs i dag, selv om telekjempen mener de leverte solide tall. Bilde: Harald Brombach
22. juli 2015 - 14:41

Telenor falt nesten 3 prosent og bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs sank 0,9 prosent til 645,33 poeng onsdag morgen.

Telenor la fram sine resultater for kvartalet onsdag morgen. Til tross for at selskapet mener tallene er solide, var de tydeligvis lavere enn det markedet hadde forventet. En time etter åpning er Telenor mest omsatt på børsen og ned 2,8 prosent.

Yara, som la fram positive kvartalstall tirsdag, fortsetter børsoppturen og er opp 1,9 prosent. Norsk Hydro, som også presenterte gode tall i går, er derimot ned 1,4 prosent.

Blant de andre mest omsatte er også Statoil og Seadrill med på å dra hovedindeksen nedover. Selskapene faller henholdsvis 1,7 og 2,5 prosent.

De ledende europeiske børsene åpner også ned onsdag. FTSE 100-indeksen i London faller 0,78 prosent, DAX 30-indeksen i Frankfurt faller 0,41 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris faller 0,39 prosent. Et fat nordsjøolje blir omsatt for 56,46 dollar, ned 0,9 prosent.

Telenor-tallene

Telenors driftsinntekter endte på 30,2 milliarder kroner i andre kvartal, noe de oppgir er en organisk vekst på 6 prosent. EBITDA-marginen er på 35 prosent og nettoresultatet etter skatt økte hele 57 prosent til 3,6 milliarder kroner.

Selskapet har sendt ut en rekke uttalelser fra konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Han opplyser at lønnsomheten er solid.

- I Norge har de siste kvartalenes mobiltrender vedvart i de tre månedene frem til juni. Kundenes databruk har mer enn doblet seg i perioden, noe som har resultert i en omsetningsvekst på mobiltjenester på 6 prosent. Den økende databruken er støttet av en sterk vekst i 4G dekning og 4G mobiltelefoner. Vi fortsetter å bygge ut 4G nettet over hele landet med mål om å dekke 95 prosent av befolkningen innen slutten av året, sier Baksaas.

- Konkurransen i Thailand var fortsatt intens i andre kvartal. dtac gjennomgår en omfattende snuoperasjon som allerede har resultert i et betraktelig sterkere nettverk for både 3G og 4G. Den pågående omstillingsprosessen i dtacs salgs- og distribusjonsmodell er viktig for fremtidig suksess i dette konkurranseutsatte markedet, sier Baksaas.

- I Myanmar fortsetter resultatene å overgå våre forventninger. I juli passerte vi 10 millioner abonnenter. Sterk etterspørsel etter tale og datatjenester fortsetter å øke både inntekter og lønnsomhet. I dette kvartalet har vi bygd ut nettverket ytterligere, og innen utgangen av juni dekket vi 213 av totalt 330 storkommuner. I et land der 70 prosent av befolkningen bor på landsbygda er hastigheten på nettverksutbyggingen den største utfordringen, sier Baksaas.

- Etter et begivenhetsrikt kvartal er vi fornøyde med solide resultater fra Pakistan. Trafikkinntektene er relativt stabile, til tross for den påkrevde biometriske verifikasjonsprosessen som ble avsluttet i mai, endte kundebasen på 31,6 millioner kunder ved utgangen av kvartalet. Salgs- og markedsaktiviteter har tatt seg betydelig opp i det andre kvartalet og forbrukstrendene er lovende, sier Baksaas.

- Vi fortsetter vår strategiske satsing på '"Internet for All'' og på kostnadseffektivitet. Vi har investert vesentlig i datanettverk og bruk av data er i hurtig vekst. Det å skape lønnsomhet av denne kraftige dataveksten vil være en viktig prioritet for oss fremover. Det betyr også at vi vil videreutvikle våre nåværende digitale posisjoner innen 'tingenes internett', digitale rubrikkannonser, og finansielle tjenester. Ved utgangen av juni brukte en tredjedel av vår totale kundebase mobilt internett. Dette viser at det er stor etterspørsel etter data og peker på mulighetene som ligger foran oss. Tilgang til mobilt internett gjør digital inkludering mulig og åpner opp muligheter for alle. Fra denne strategiske plattformen ser jeg frem til at Sigve Brekke fortsetter å utvikle Telenor-konsernet når han overtar som konsernsjef den 17. august, sier Baksaas.

- Basert på resultatene i første halvdel av 2015 og forventninger for resten av året, opprettholder vi utsiktene for 2015, sier Baksaas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.