RESULTATERFINANS

Telenor drar Oslo Børs til ny årstopp

Når aksjespekulanter hører ordet "hockey stick" blir de blanke i øya. På Oslo børs i dag renner meglerøynene over: Hockey-kølla peker rett opp.

Øystein Kvistad
7. nov. 2003 - 14:45

Det var ny årstopp på Oslo Børs fredag formiddag. Telenor og bankfusjonen dro opp.

Hovedindeksen var opp 0,6 prosent til 164,55 poeng ved lunsjtider fredag. Tidligere på dagen nådde børsen en ny årsbeste intradagnotering. Da ble Hovedindeksen notert til 165,05 poeng, melder digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.

Blant de tyngste aksjene på Oslo Børs var det Telenor og Gjensidige Nor-aksjen som dro mest opp. Telenor steg 2 prosent til 40,90 kroner, etter ny positive meglerhusrapporter. Gjensidige Nor-aksjen steg 1,9 prosent, mens DnB-kursen steg 0,7 prosent til lunsj.

Etter at det amerikanske aksjemarkedet i går kveld bestemte seg for at gårsdagens makronyheter var verdt en opptur, har de europeiske børsene reagert positivt i tidlig handel.

Det er bred oppgang, og kun en håndfull selskaper er i negativt territorium. Det gjelder blant annet Fast Search & Transfer som tynges av en rekke innsidesalg, blant annet fra Keith/Fussel samt konsernsjef John M. Lervik. Aksjen er ned 0,9 prosent til 11,40 kroner, etter det Lervik omtaler som "et skattemotivert salg".

(Bildet under er en skjermdump av indeksene på Oslo Børs for intradag 07.11.2003)


Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.