BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor dropper carrier-virksomheten

Telenor gir opp ambisjonene om å bli en vesentlig aktør på det europeiske markedet for carrier-tjenester, det vil si salg av telekapasitet til andre teleoperatører. Nå selges London-selskapet Storm Telecommunications med betydelig overskudd. For nå er det bare mobiltelefoni og Internett som gjelder for Telenor.

Frode Eriksen
15. feb. 2000 - 05:59

Storm Telecommuications ble opprettet i 1998 med tanke på å bygge et europeisk carrier-nett i samarbeid med det amerikanske teleselskapet IXC. En investering på 100 millioner kroner har gitt en betydelig gevinst for Telenor, som siden da har kjøpt seg opp i selskapet til nær 70 prosent. I tillegg eier amerikanske Clarion 12 prosent, mens resten tilhører IXC.

Telenor nekter å si hvor mye selskapet får for aksjene, men sier at salget gir selskapet "et betydelig regnskapsmessig overskudd i inneværende kvartal".

Og det er ikke fattiggutter som har overtatt Telenors aksjer heller. Storm Management er opprettet for å overta Telenors aksjer - en operasjon som ifølge Telenor er gjennomført som en "management buyout" med Soros Equity Partners (den George Soros ja...) i ryggen.

Salget forteller at Telenor er kommet langt med å meisle ut sin internasjonale strategi der fokus nå rettes mot Internett og mobiltelefoni.

Regiondirektør for Telenor i Vest-Europa, Bjørn M. Kopperud, sier at videreutvikling av selskapet ville medført betydelige investeringer fra Telenors side.

- Vi har derfor valgt å gå ut av selskapet og i stedet bruke midlene til andre investeringsformål.

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, opplyser til digi.no at beslutningen av salg av Storm ikke påvirker Telenors eierandeler i atlanterhavskabler, som for eksempel TAT-14 (Trans-Atlantic Transmisjon), der både Telenor, IXC og Telia har kjøpt seg inn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.