Telenor dropper frekvensauksjon i India

Synes lisensene ble for dyre.

Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, la fram resultatet for andre kvartal 2016 på Fornebu tirsdag morgen. (Arkivfoto).
Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, la fram resultatet for andre kvartal 2016 på Fornebu tirsdag morgen. (Arkivfoto). (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Synes lisensene ble for dyre.

  • Telenor

Fakta om Telenors kvartalstall

Nøkkeltall fra Telenors resultatregnskap for andre kvartal 2016. Tall fra andre kvartal 2015 i parentes.

* Driftsinntekter: 32.477 millioner kroner (31.406 millioner kroner)

* Driftsresultat: 6.196 millioner kroner (6.193 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 3.573 millioner kroner (6.050 millioner kroner)

Telenor fikk et driftsresultat på 6 milliarder kroner i andre kvartal i år, omtrent som i andre kvartal i fjor. Selskapet har valgt å ikke ta del i frekvensauksjonen i India, fordi prisnivået ikke gir god nok avkastning.

Telenors omsetning i andre kvartal var 32,5 milliarder kroner, opp fra 31 milliarder andre kvartal i fjor.

Mobile trafikk- og abonnementsinntekter hadde en økning på 4 prosent, mens den totale omsetningen var påvirket av lavere salg av mobiltelefoner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Bortfall av roaminginntekter

Fjerning av avgiften for teletrafikk for kunder i Norge, Danmark og Sverige på andre nett i Europa, eller roaming, påvirker selskapets roaminginntekter og kostnader på kort sikt. Men selskapet opplever samtidig en solid salgsøkning av nye abonnementer.

I Bangladesh, Pakistan og India fortsatte den sterke inntektsveksten gjennom kvartalet. Telenor har sikret seg ytterligere frekvens i Pakistan og avsluttet en større nettverksekspansjon på 3G i Bangladesh, noe som støtter fortsatt vekst i databruken i disse markedene.

Telenor India leverer en betydelig forbedring i dette kvartalet. Selv om selskapet ikke vil ta del i frekvensauksjon i landet, fortsetter det å drive vekst med de frekvensene selskapet har i dag. (©NTB)

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen