AVTALER & KONTRAKTER

Telenor dropper indisk partner

Vil flytte kunder og verdier til nytt selskap.

Telenor, med toppsjef Jon Fredrik Baksaas i spissen, har bestemt seg for å droppe sin indiske partner. Nå vil de flytte alle indiske kunder over i et nytt selskap - med en ny partner.
Telenor, med toppsjef Jon Fredrik Baksaas i spissen, har bestemt seg for å droppe sin indiske partner. Nå vil de flytte alle indiske kunder over i et nytt selskap - med en ny partner. Bilde: Marius Jørgenrud
22. feb. 2012 - 09:49

Telenor har havnet i en knipe i det indiske mobilmarkedet. Tidligere i år ble Telenors indiske datterselskap, Uninor, fratatt sine 22 mobillisenser av landets høyesterett. Dette førte til at Telenor måtte ta et milliardtap og den norske mobilgiganten har varslet søksmål mot sin indiske partner, Unitech.

Dagens Næringsliv skriver onsdag at Telenor nå sier opp aksjonæravtalen med dette selskapet. Planen er å tømme mobilselskapet Uninor for verdier, kunder og ansatte og starte opp et nytt selskap med en ny partner.

– Vi har bestemt oss for at vi ikke vil bygge en fremtid med dagens partnerskap og har derfor igangsatt disse tiltakene, sier Sigve Brekke. Han er toppsjef i Uninor og konserndirektør for Telenors aktiviteter i Asia. Brekke forteller at de nå ser etter en ny partner. Sammen med en ny partner er planen å delta i en ny auksjonsrunde for å få tildelt lisenser i det indiske markedet.

Telenors mann i India, Sigve Brekke, vil droppe sin indiske partner. <i>Bilde: Telenor</i>
Telenors mann i India, Sigve Brekke, vil droppe sin indiske partner. Bilde: Telenor

Unitech, Telenors nåværende partner, er alt annet enn fornøyd med Telenors beslutning. De varsler ifølge Dagens Næringsliv kamp og skriver i en melding at Telenor ensidig ikke kan si opp aksjonæravtalen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.