Telenor ekspanderer GSM 1800

Kristiansand er den første byen på Sørlandet, og den femte i Norge, som får avlastning på GSM-systemet ved hjelp av GSM 1800.

Innenfor Kvadraturen i Kristiansand foregår det til tider ekstremt mye mobiltrafikk. Det er først og fremst innenfor selve Kvadraturen, inklusive havneområdet og fergeterminalen, at GSM 1800 vil avlaste det opprinnelige GSM 900-nettet.

Mobilbrukere med tobåndstelefoner på sentrumshotellene vil også få glede av det nye 1800-nettet som i tillegg vil gi økt kapasitet for områdene Odderøya, Lund og deler av Vågsbygd. Også Korsvikfjorden Industriområde er dekket av GSM 1800.

Med åpningen av GSM 1800 øker mobilkapasiteten med 30 prosent i Kristiansand sentrum. Kapasiteten vil bli økt ytterligere før sommergjestene strømmer til byen om noen måneder.

Arendal får GSM 1800 til sommeren. Det nye avlastningsnettet skal etter planen være i drift til offshoreracet i juli i år, og vil da gi en kapasitetsøkning for alle som bruker tobåndstelefon i Arendal sentrum, melder Telenor Mobil.