BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Telenor er ferdig med omstillinger - for nå

- Telenor har ingen andre omstillingsplaner - ihvertfall ikke på denne siden av nyttår, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, til digi.no.

Frode Eriksen
24. sep. 1997 - 14:58

Melgaard sier at det bare gjenstår en plan for Telenor Bedrift som skal oppbemanne noe på de stedene Telenor Privat planlegger å nedbemanne.

Da Telenor i november 1994 ble omdannet fra et statlig forvaltningsselskap til et aksjeselskap, ble det opprettet en ventelønnsordning som gir oppsagte Telenor-ansatte rett til ventelønn fram til vedkommende får ny jobb, etter visse retningslinjer.

Denne ordningen varer ut oktober i år, og Melgaard sier at Telenor forsøker i få gjennomført omorganiseringene før denne datoen, slik at ansatte det ikke finnes tilfredsstillende alternativer for kan motta ventelønn fra Staten.

Telenor forbreder seg nå på at selskapets siste eneretter i telemarkedet åpnes for konkurranse første januar 1998, noe som uansett vil få konsekvenser for de 18.000 ansatte i Telenor på en eller annen måte.

Melgaard sier at Telenor har hatt et informasjonsproblem i Telenor Privat-saken, siden bedriftens opprinnelige informasjonsplan ikke kunne følges fordi enkelte tillitsvalgte gikk ut med informasjon på egenhånd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.