BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor er kredittverdig

Dun & Bradstreet går ikke god for tallbruken til Dagsavisen i mandagens sak om Telenors kredittverdighet. Avisen oppgir en kredittgrense som er én promille av det virkelige tallet, sier administrerende direktør i Dun & Bradstreet, Bjørn Østgaard.

Frode Eriksen
11. juli 2000 - 14:43

- Dagsavisen har gjort en desimalfeil. Journalisten har ikke fått med seg at tallene er oppgitt i hele tusen. Samtidig er Telenor nå et holdingselskap. Derfor bør fokus i slike analyser heller være på datterselskapene, sier administrerende direktør i Dun & Bradstreet, Bjørn Østgaard.

Han presiserer også at kredittgrensene analysebyrået gir dreier seg om anbefalt grense for 30 dagers varekreditt. Dette skiller seg fra selvstendige analyser i forkant av eventuelle større oppkjøp et konsern planlegger. Slike analyser kan gi betraktelig høyere kredittgrense.

Dagsavisen har heller ikke lagt de nyeste regnskapene til grunn for sin artikkel. Med bakgrunn i 1999-regnskapene er anbefalt kredittgrense for den nevnte varekreditt 221 millioner for Telenor Bedrift og ikke 187 000 kroner. For Telenor Privat er rett tall 185 millioner og ikke 168 000. For øvrig er anbefalt kredittgrense for Telenor Mobil 221 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.