BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor får 20 milliarder mer å rutte med

Telenor velger å innløse den gullkantede opsjonen på 20 milliarder kroner overfor British Telecom, som dermed overtar Telenors aksjer i det tyske mobilselskapet Viag Interkom. Gevinsten på Tormod Hermansens tyske aksjehandel er på 10 milliarder kroner.

29. des. 2000 - 10:04
Telenor ASA opplyser i en melding til Oslo Børs i dag at selskapet innløser opsjonsavtalen med BT om at britene kjøper Viag-aksjene.

Det norske teleselskapet eier ti prosent av aksjene i tyske Viag Interkom GmbH der British Telecommunications PLC (BT) eier de øvrige 90 prosent. Telenor inngikk tidlig en avtale med BT om at britene kunne få kjøpe nordmennenes Viag-aksjer for et gitt beløp. Det var da BT i august kjøpte ut den andre hovedaksjonæren i Viag, det tyske energiselskapet E.ON, at Telenor ble gitt de samme vilkårene dersom selskapet valgte å selge seg ut i løpet av året.

Og i dag har altså Telenor benyttet seg av opsjonsavtalen med BT. Ifølge avtalen skal oppgjøret skje i løpet av januar. Telenor vil motta 20 milliarder kroner for sine Viag-aksjer. 13 milliarder er for selve aksje-ervervet mens 7 milliarder er tilbakebetaling av lån som Telenor har fått aktivert på vegne av Viag.


Før skatt blir Telenors samlede fortjeneste på Viag-investeringen 10 milliarder kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.