Telenor får hjelp av NRK til TV-sendingene

NRK vant foran fem andre produsenter i kampen om årets fotball-VM. Sendingene blir en avansert flerkameraproduksjon, der det ennå ikke er bestemt hvem som skal kommentere sendingene.

NRK vant foran fem andre produsenter i kampen om årets fotball-VM. Sendingene blir en avansert flerkameraproduksjon, der det ennå ikke er bestemt hvem som skal kommentere sendingene.

Telenor Plus har sammen med et skandinavisk TV-konsortium kjøpt TV-rettighetene til å sende Fotball-VM i Skandinavia. I Norge vil 60

av 64 kamper sendes eksklusivt på Telenors VM-kanal. I Sverige og Danmark vil henholdsvis 21 og 19 kamper sendes eksklusivt på kanalen,
som vil være tilgjengelig for Canal Digitals abonnenter.

Informasjonssjef Arild S. Johannessen opplyser til digi.no at det var seks produksjonsselskaper totalt som kjempet om kontrakten. Valget falt på NRK rett og slett på grunn av den brede TV-kompetansen statskanalen besitter.

- Med NRK på laget er våre kunder garantert å få en profesjonell og seriøs produksjon som vi gleder oss til å sende. Det blir direktesendinger fra kampene i Japan og Korea 30 dager i strekk. Det skal en ganske stor organisasjon til for å håndtere en slik operasjon, men NRK har den nødvendige kapasitet og ekspertise, sier divisjonsdirektør Jon Nørstebøen i Telenor Plus i en pressemelding.

Det er NRK Produksjon som skal produsere Telenors TV-kanal fra Fotball-VM som starter 31. mai. VM-kanalen vil tilby avanserte tekniske løsninger med flerkamera-muligheter og interaktivitet for seerne. NRK skal ta i mot seks uavhengige lyd- og bildestrømmer fra kampene. På Marienlyst blir bildestrømmene satt sammen til en helhetlig fotballsending med flerkamera-muligheter og kommentarer.

I tillegg vil det ligge et interaktivt fotball-magasin sammen med signalene, hvor seerne blant annet får nyheter, kampfakta, tabeller og lagoppstillinger. Kanalen vil sende fra sju om morgenen til midnatt alle dager i perioden 31. mai til 30. juni.

Johannessen i Telenor sier at digital-TV-seeren skal få anledning til å følge hvert sitt landslag hvis de har lyst.

VM-kanalen vil bli produsert under navnet "VM Billett", og vil i Norge koste under ti kroner per kamp for Canal Digitals abonnenter. Fotball-kanalen skal distribueres i Skandinavia. Kampene vil bli kommentert på tre forskjellige språk.

Men hvem som skal kommentere de norske kampene er ennå ikke avklart. Telenor kan velge både fra NRK og TV 2, men det har vært uklart om Canal Digital får de virkelig kjente kommentatornavnene med på laget.

Administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Norge har sendt en purring til sin egen eier Telenor med forespørsel om å få en komplett liste. Han sier at kommentatorer er en viktig del av pakken de markedsfører overfor publikum.

- Det er 80 prosent avklart, men vi har ikke hele laget på plass ennå. Derfor vil vi heller ikke gå ut med enkeltnavn. Når den tid kommer, vil vi sende ut en egen pressemelding. Du må huske på at vi skal skaffe kommentatorer fra Danmark og Sverige også, så vi snakker om en hel pakke i Skandinavia, sier Johannessen til digi.no.

Han avviser at det har vært noen form for konflikt rundt lønn og andre rammebetingelser.

- Alt er regulert i avtalen mellom partene, inkludert dette med økonmisk kompensasjon. Problemet var at vi ikke kunne ta dette under OL i Salt Lake City, men har måttet sette oss ned nå. Det har stort sett vært praktiske grunner som har gjort at det ennå ikke er avklart hvem som skal kommentere, sier informasjonssjefen i Telenor Plus.

Til toppen