TELEKOM

Telenor får mer i India

Sikret flere mobilfrekvenser.

Telenor, som er representert med mobilselskapet Uninor i India, sikrer seg flere mobillisenser i det kraftig voksende markedet.
Telenor, som er representert med mobilselskapet Uninor i India, sikrer seg flere mobillisenser i det kraftig voksende markedet. Bilde: Dhiraj Singh/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
14. feb. 2014 - 09:37

Gurgaon (NTB): Telenors datterselskap Uninor har sikret seg fem nye mobilfrekvenser i India. En av dem gjelder et område der Uninor foreløpig har manglet lisenser.

Oppkjøpet som ble kunngjort torsdag, gjør at selskapet kan øke tale- og datatrafikken med 20-25 prosent, opplyser Telenor i en pressemelding.

– Vi har nå sikret nok kapasitet for videre vekst og lønnsomhet i hver av våre sirkler, sier administrerende direktør Morten Karlsen Sørby i Uninor.

I tillegg til at selskapet nå har sikret seg en del av mobilnettet i delstaten Assam, har Uninor skaffet nye frekvenser i lisensområdene – de såkalte sirklene – Uttar Pradesh Øst, Uttar Pradesh Vest, Bihar og Jharkhand og Andhra Pradesh. Sørby sier målet er å kunne tilby rimelig telefoni i alle områdene.

– Det er svært viktig at mobilprisene forblir lave for kundene nå når auksjonen er over. Samtidig må vi opprettholde en sunn forretningsmodell.

Uninor har betalt 8,45 milliarder rupier, rundt 835 millioner kroner etter dagens kurs, for de nye frekvensene, og Sørby understreker at satsingen i India har et langsiktig perspektiv.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.