BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor får utsette Teletopias nettilknytning

Samferdselsdepartementet mener Telenor skal få vente med å inngå en avtale om å gi Teletopia tilgang til selskapets mobilnett inntil Telenors klage er behandlet.

1. aug. 2001 - 09:00

Dermed er Samferdselsdepartementet enig med Telenor Mobil AS i at saken dreier seg om telepolitikk, i og med at slike spørsmål ikke er behandlet tidligere. Departementet forutsetter imidlertid i sitt vedtak tirsdag at klagesaken fra Telenor gis høy prioritet og rask saksbehandling, og mener dermed at ulempen for Teletopia begrenses.

Det var 12. juli at Post- og teletilsynet vedtok at Telenor Mobil må inngå en avtale med Teletopia som gir selskapet tilgang til Telenors mobilnett innen utgangen av august.

Telenor Mobil varslet at en vil klage på vedtaket til klageorganet som er Statens Teleforvaltningsråd. Rådets møte er først 15. august, og Telenor Mobil mener at om klagen gis medhold, så bør ikke selskapet på forhånd ha vært pålagt å inngå en avtale med Teletopia.

Telenor Mobil anmodet derfor i brev til departementet den 14. juli om utsatt iverksettelse av vedtaket fram til klagen på Post- og teletilsynets vedtak endelig blir avgjort.

Departementet mener dette er den beste måten å løse saken på i og med at den er av prinsippiell karakter.

Samferdselsdepartementet avviser imidlertid Telenor Mobils argumenter om at det vil ta tid for å avklare hvilke løsninger Teletopia ønsker seg, og viser til at teletopia har dokumentert de tekniske sidene av saken ved hjelp av eksterne konsulentselskap og av utstyrsleverandør.

Departementet skriver i sin vurdering av saken at uansett om det gis utsatt iverksetting av vedtaket så vil det ha negative konsekvenser for en av partene, men mener altså at ulempene blir større for Telenor Mobil enn for Teletopia, og at ulempene for Teletopia vil kunne reduseres ved en rask saksbehandling av klagen.

Departementet har ikke tidligere tolket forskriften om offentlig telenett og offentlig teletjeneste vedrørende spesiell nettilknytning i forbindelse med mobilområdet, noe som gjør at departementet konkluderer med at saken er prinsippiell og dermed også reiser telepolitiske spørsmål.

Det er heller ikke opplagt hva resultatet av klagesaken blir, og ekspedisjonssjef i Post og teleavdelingen, Eva Hildrum, konkluderer derfor med å akseptere utsatt iverksetting.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.