Telenor feilinformerte Stortinget

Telenor beklager at de feilinformerte Stortinget om avtalen med Grameen Bank i Bangladesh.

Telenor beklager at de feilinformerte Stortinget om avtalen med Grameen Bank i Bangladesh.

Oslo (NTB): Telenor beklager at de feilinformerte Stortinget om avtalen selskapet har med Grameen Bank i Bangladesh.

Tre dager før bankens grunnlegger Muhammad Yunus mottok Nobels fredspris i Oslo, sendte Telenor en e-post til partiene på Stortinget.

I e-posten avviste Telenor at de hadde lovet å selge seg ned i mobilselskapet Grameen Phone, og overføre eierandeler til Grameen Bank, slik Yunus hevdet.

«Dette er klart avvist både av Tormod Hermansen, som var konsernsjef fram til 2002, og hans etterfølger, Jon Fredrik Baksaas.», het det i e-posten som ble sendt til Stortinget.

Nå legger Telenor seg langflate og beklager at de feilinformerte de folkevalgte, skriver Vårt Land.

«Jeg vet at dette ikke nødvendigvis bygger opp tilliten, men håper dere kan ta imot min beklagelse», skriver Hilde Widerøe Wibe i Telenors avdeling for myndighetskontakt i en ny e-post til Stortinget.

«Det som er korrekt, og som det burde vært informert om, er at det finnes en intensjon i aksjonæravtalen av 1996 om et nedsalg, men at denne ikke er opplevd som forpliktende lenger. Jeg hadde selv ikke fått alle fakta i saken når e-posten ble skrevet. Vi vil snu hver sten i saken for å finne ut hvordan dette har skjedd slik at ikke tilsvarende situasjoner oppstår igjen», skriver Widerøe Wibe.

    Les også:

Til toppen