KORTNYTT

Telenor fikk 4G-lisens i Sverige

8. mai 2008 - 10:07

Etter at den svenske Post- och telestyrelsens auksjon om spektrum i 2,6GHz-båndet ble avsluttet i dag, viser det seg at Telenor Sverige har fått en lisens for 2 x 20 MHz i auksjonen.

- Dette er den viktigste auksjonen om spektrum siden 3G-frekvensene ble fordelt. Jeg er meget glad for at Telenor Sverige nå har mulighet til å bygge 4G-nettverk med høy kvalitet og dermed kunne tilby våre kunder alle mulighetene som kommer med neste generasjons mobilt bredbånd og såkalt Long Term Evolution-teknologi (LTE). Med dette spektrumet har vi mulighet til å tilby mobilt bredbånd med hastigheter opp til 300 megabits per sekund, noe som er et stort sprang i mobilkonkurransen, sier Johan Lindgren, leder for Telenor i Sverige, i en pressemelding.

Lisensen gjelder for 15 år og er teknologinøytral. Til forskjell fra den eksisterende 3G-lisensen er det ingen krav til geografisk dekning og ingen tidsfrister for utrulling. Telenor har investert totalt 533 millioner svenske kroner i lisensen.

Norge og Sverige er ifølge Telenor de første to landene som tildeler lisenser i 2,6 GHz-båndet for 4G. I november 2007 ble Telenor tildelt en 4x20 MHz-lisens i den norske auksjonen.

Også Artic Networks, Hafslund Telekom, NetCom, Inquam Broadband og Craig Wireless har lisenser i det samme frekvensbåndet i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.