Telenor fikk nei - igjen

Datatilsynet står fast på sin første avgjørelse - Telenor bør ikke få legge ut telefonkatalogen på Internett. Nå er det opp til Justisdepartementet å avgjøre saken, men de har god tid.

Datatilsynet står fast på sin første avgjørelse - Telenor bør ikke få legge ut telefonkatalogen på Internett. Nå er det opp til Justisdepartementet å avgjøre saken, men de har god tid.

Telenor ønsker å legge ut den vanlige telefonkatalogen på Internett, men har foreløpig fått nei fra Datatilsynet. I dag behandlet Datatilsynet saken for andre gang. Forrige runde sa de også nei, men etter at Justisdepartementet mente at saken ikke var tilstrekkelig behandlet, fikk Georg Apenes saken i retur. I dag hadde tilsynet nytt styremøte og sender saken i retur til Justisdepartementet med et nytt "nei"-stempel.

digi.no kunne nylig forteller at Telenor har store planer for Telefonkatalogen. Med sin landsdekkende oversikt over så å si alle norske voksne mennesker, sitter Telenor i en helt unik posisjon til å lage kataloger og (portal) koblingssentraler på Internett, innrømmer telegiganten (se lenke til egen sak i høyre marg).

- Dersom Justisdepartementet sier ja, tror vi telefonkatalogen vil bli en av de mest besøkte Internett-stedene i Norge, sa Sissel Faller, informasjonsdirektør i Telenor Media til digi.no nylig. Vi ser at vi sammen med telefonkatalogen kan selge en rekke tilleggstjenester og så lenge kundens sikkerhet er ivaretatt vil vi vurdere alt.

Blant annet planlegger Telenor en epost-katalog og vurderer også å etablere tjenester for sikker kommunikasjon, noe som åpner for Internett-handel og utveksling av offisielle dokumenter, bekrefter Faller.

- Dette er en viktig prinsippsak og justisminister Odd Einar Dørum er kjent med saken, sier Bjørn Talèn, informasjonssjef i Justisdepartementet, til digi.no. Vi regner med en ganske kort behandlingstid fordi vi ikke skal utrede saken i noen særlig grad, dette er en ren politisk avveining mellom fordeler og ulemper. Jeg tror derfor det kommer en avklaring før fellesferien, sier Talèn.

Til toppen