Telenor flinkest til å vokse i utlandet

Jon Fredrik Baksaas har ledet Telenor til den største utenlandske inntektsveksten av alle Europas operatører, ifølge Gartner.

Jon Fredrik Baksaas har ledet Telenor til den største utenlandske inntektsveksten av alle Europas operatører, ifølge Gartner.

Telenor har siden slutten av 1990-tallet satset på teleselskaper i markeder i Asia og Øst-Europa. Nå er denne satsingen for alvor i ferd med å gi resultater. Telenor er best i Europa til å hente inntekter fra utenlandske markeder, viser en ny rapport fra Gartner.

Gartner har analysert de ti største teleoperatørene i Europa, deriblant Telenor, TeliaSonera, Deutsche Telekom, British Telecom og andre. I rapporten kommer det frem at Telenor havner på toppen av listen når det gjelder inntektsvekst fra utenlandske markeder.

I rapporten heter det: «Blant de ti største operatørene har Deutsche Telekom og Telenor for tiden den høyeste inntektsveksten fra internasjonale markeder. (..) Deres suksess har sammenheng med veksten i mobilinntekter fra virksomhet utenfor hjemmemarkedene».

Telenor klarte en inntektsvekst på 17,8 prosent (25,2 prosent i norsk valuta) i de utenlandske markedene. Det er bedre enn nestemann på lista, Deutsche Telekom, som hadde en vekst på 14,9 prosent i utlandet, ifølge rapporten.

    Les også:

I 2003 hadde de ti største teleoperatørene i Europa en samlet omsetning på 1900 milliarder kroner. Disse fikk et samlet nettoresultat på 116 milliarder kroner. Det viser en ny rapport fra analysehuset Gartner.

Til sammenligning hadde Telenor i 2003 en omsetning på 53 milliarder kroner, og et nettoresultat på 5,1 milliarder kroner. Det betyr at Telenor hadde 4,3 prosent av det totale overskuddet i de ti største operatørene. Det er betydelig sett i forhold til at flere av de andre operatørene har langt høyere omsetning.

Til toppen