Telenor flinkest til å vokse i utlandet

Jon Fredrik Baksaas har ledet Telenor til den største utenlandske inntektsveksten av alle Europas operatører, ifølge Gartner.

Telenor har siden slutten av 1990-tallet satset på teleselskaper i markeder i Asia og Øst-Europa. Nå er denne satsingen for alvor i ferd med å gi resultater. Telenor er best i Europa til å hente inntekter fra utenlandske markeder, viser en ny rapport fra Gartner.

Gartner har analysert de ti største teleoperatørene i Europa, deriblant Telenor, TeliaSonera, Deutsche Telekom, British Telecom og andre. I rapporten kommer det frem at Telenor havner på toppen av listen når det gjelder inntektsvekst fra utenlandske markeder.

I rapporten heter det: «Blant de ti største operatørene har Deutsche Telekom og Telenor for tiden den høyeste inntektsveksten fra internasjonale markeder. (..) Deres suksess har sammenheng med veksten i mobilinntekter fra virksomhet utenfor hjemmemarkedene».

Telenor klarte en inntektsvekst på 17,8 prosent (25,2 prosent i norsk valuta) i de utenlandske markedene. Det er bedre enn nestemann på lista, Deutsche Telekom, som hadde en vekst på 14,9 prosent i utlandet, ifølge rapporten.

    Les også:

I 2003 hadde de ti største teleoperatørene i Europa en samlet omsetning på 1900 milliarder kroner. Disse fikk et samlet nettoresultat på 116 milliarder kroner. Det viser en ny rapport fra analysehuset Gartner.

Til sammenligning hadde Telenor i 2003 en omsetning på 53 milliarder kroner, og et nettoresultat på 5,1 milliarder kroner. Det betyr at Telenor hadde 4,3 prosent av det totale overskuddet i de ti største operatørene. Det er betydelig sett i forhold til at flere av de andre operatørene har langt høyere omsetning.

Til toppen