BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-flytting i rute

Nærmere 130.000 privatkunder og 700 bedriftskunder flyttes i disse dager over til Telenor Nextels nye IP-nett. Ny nettarkitektur gjør at Telenor med enkle grep kan utvide nettet til en kapasitet på 400.000 brukere.

Øystein Kvistad
13. aug. 1997 - 13:05

- Vi kunne ikke skalere videre med de to gamle nettene, derfor flytter vi nå alle våre Internett-kunder over til et nytt nett, opplyser informasjonssjef Arne Cartridge i Telenor Nextel til digi.

De fleste av Telenor Nextels nærmere 700 bedriftskunder har fastlinjetilkobling og vil knapt merke noe til flyttingen - Telenor gjør hele jobben for dem. Unntaket er bedriftskunder med oppringt samband - typisk av typen ISDN flerbrukerkonto. Disse vil bli kontaktet av Telenors teknikere som så vil foreta de nødvendige oppsettendringer i forbindelse med flyttingen.

De fleste privatkunder har Internett-aksess via oppringte samband (modem/ISDN), og for disse innebærer flyttingen at kundene selv må redefinere telefonnummeret nettaksessen kobles opp mot.

Det nye nummeret for modembrukere blir 81 007 107 mens ISDN-brukere skal benytte 81 007 007.

Tidligere SN-kunder (SchibstedNett) må i tillegg gå inn på en egen web-side der de må bekrefte sitt gamle passord samtidig som de får tildelt nye brukernavn. Kundene får imidlertid beholde sine gamle e-post-kontoer, opplyser Cartridge til digi.

Det nye IP-nettet til Telenor er designet på en helt ny, egenutviklet nettarkitektur - blant annet basert på maskinvare fra Cisco - og innebærer at Nextel lett kan skalere opp kapasiteten i nettet til å håndtere inntil 400.000 brukere. Fysisk sett skjer flyttingen over til nye servere i tillegg til at man flytter over til færre men kraftigere noder. Telenor Nextels nye IP-nett har fem "hovednav" spredt rundt rundt om i landet, og antas å være det tiende største dedikerte nett for Internett-trafikk i verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.