AVTALER & KONTRAKTER

Telenor fornyer kabelavtaler

Fortsetter med Relacom og det fusjonerte Eltel Sønnico i nye fem år.

Anders Hauglie-Hanssen fra Eltel Sønnico signerer ny avtale med Telenor Norges Berit Svendsen.
Anders Hauglie-Hanssen fra Eltel Sønnico signerer ny avtale med Telenor Norges Berit Svendsen. Bilde: Telenor
13. okt. 2014 - 14:58

Telenor Norge og Canal Digital inngår ny femårig kontrakt med kabelmontørene i Relacom og Eltel Sønnico. Den vil gjelde for 2015-2020.

Dagens avtale utløper ved årsskiftet. Da den ble tegnet i 2010 var det med Relacom, Eltel og Sønnico som leverandører. Tre aktører ble til to da Eltel og Sønnico tidligere i år fusjonerte sine norske telekomvirksomheter.

I en pressemelding skriver Telenor at de er inne i «et langsiktig arbeid med modernisering og forenkling av tjenester og prosesser for alle teknologiområder». Stikkord for de nye avtalene er forenkling, effektivisering og dessuten «bedre kundeopplevelser».

Ingen av partene røper avtalens verdi. Men samlet sier Eltel Sønnico at de neste år vil omsette for 1,6 milliarder kroner og sysselsette 1.100 personer. Telenor er deres klart største kunde.

Før avtalen ble signert opererte de med et omsetningsmål på 1,5 milliarder kroner.

Skjerpede krav til beredskap

Kravene til leveransen er skjerpet siden forrige korsvei, ikke minst som følge av økt oppmerksom fra myndighetene og medier etter driftsutfall etter brann og naturkatastrofer.

– Det er en utvidelse av virksomhetsområdet. Kunden og markedet har andre forventninger til oss, som økt prosjektgjennomføring, kvalitet, leveranse og beredskapsevne. Og så blir vi en nasjonal aktør, sier administrerende direktør Anders Hauglie-Hanssen i Eltel Sønnico til digi.no.

Kjernen i avtalen er montering og installasjon av kabel og infrastruktur for Norges største teleselskap, samt tjenester rundt dette, som planlegging, prosjektering, bygging og vedlikehold.

– Hadde det vært liv laga for dere uten Telenor-avtalen?

– Det hadde vært tyngre, jeg skal innrømme det. Da måtte vi konsentrert oss om andre deler av markedet. Så det er klart dette er en flott start på et nytt joint venture-selskap, sier Hauglie-Hanssen.

Telenors norgessjef Berit Svendsen signerer med Relacom-direktør Øystein Knudsen. <i>Bilde: Telenor</i>
Telenors norgessjef Berit Svendsen signerer med Relacom-direktør Øystein Knudsen. Bilde: Telenor

Relacom er som nevnt også vinner av kontrakt med Telenor, som oppgir at leveransene er basert på en modell der de to selskapene skal håndtere et ikke nærmere angitt avtalt volum av oppdrag innenfor gitte geografiske områder.

– Vi er svært fornøyd med å kunne fortsette vårt gode samarbeid med Telenor. Avtalen er viktig for oss med tanke på fremtidig utvikling av selskapet, sier Øystein Knudsen, administrerende direktør i Relacom, i en melding.

Relacom har 1.800 ansatte og er i likhet med Eltel Sønnico landsdekkende. Begge har et stort innslag av tidligere Telenor-montører i sine rekker. Konkurransetilsynet hadde ingen innvendinger da de tidligere konkurrentene Eltel og Sønnico slo sine pjalter sammen i et 50/50 joint venture tidligere i år.

De to leverandørene som har vunnet fornyet tillit hos Telenor har begge fått forholdsvis like oppdragsmengder, etter det digi.no erfarer.

Telenor skilte ut sin egen installasjonsvirksomhet i 2006. For fire år siden la de også om anbudsordningen, til femårige kontrakter med én leverandør per fylke.

Endringen kom etter massive protester fra fagforeninger. Et stort antall montører med opptil 40 års fartstid og bakgrunn helt tilbake fra det gamle Televerket ble oppsagt eller tvunget til å søke jobb i overtakende bedrifter, der de mistet sin opptjente ansiennitet.

    Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.