Telenor forsøker å selge satelittjenestene sine

Fredrik Baksaas skal igjen forsøke å selge deler av Telenors satellitt-virksomhet.

Fredrik Baksaas skal igjen forsøke å selge deler av Telenors satellitt-virksomhet.

Telenor Satellite Services er det norske telekonsernets datterselskap som leverer satelittbasert tale- og datatjenester. Selskapet omsette i 2005 for like i underkant av 1,1 milliarder kroner.

Det er ikke første gang Telenor prøver å selge denne virksomheten. For tre år siden forsøkte telekonsernet å selge hele sin satellittsatsning for tre milliarder kroner. Det inkluderte også selskapets TV-satellitter som denne gangen holdes utenom.

Prisantydningen skal ifølge Dagens Næringsliv ligge i overkant av en milliard kroner. Telenor vil ikke bekrefte eller avkrefte at de forbereder salg, men meglerhuset Morgan Stanley skal ifølge Dagens Næringsliv ha fått i oppdrag å finne kjøpere til selskapet.

- Prinsipielt sett kommenterer vi aldri rykter og spekulasjoner. Når det gjelder betraktninger hvorvidt satellittvirksomheten i Telenor Satellite Services er endel av kjernevirksomheten, har vi tidligere sagt at det er det ikke, sier Scott Engebretsen i Telenor til Dagens Næringsliv.

- For virksomheter som ikke er endel av konsernets kjernevirksomheter kan det være aktuelt å vurdere andre eierskapsstrukturer, sier Engebretsen.

Til toppen