JUSS OG SAMFUNN

Telenor fortsatt best på samfunnsansvar

Ifølge Dow Jones er Telenor bedre enn alle de øvrige store globale mobiloperatører.

22. sep. 2008 - 07:53

Oslo (NTB): Til tross for avsløringene om livsfarlige arbeidsforhold ved Telenors underleverandører i Bangladesh i mai troner Telenor fortsatt øverst på Dow Jones' samfunnsansvarsindeks.

Alt fra økonomi til etikk og samfunnsansvar hos 17 ledende mobiloperatører over hele verden teller med på bærekraftindeksen Dow Jones Sustainability Index.

– Vi er veldig stolt over at vi beholder førsteplassen, og glad for den anerkjennelsen det gir. Det er et resultat av at vi over lang tid har fokusert på ansvarlighet, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor til Aftenposten.

En representant for Dow Jones sa til avisen i mai at Telenors førsteplass på listen trolig ville ryke som en følge av avsløringene av uholdbare arbeidsforhold hos underleverandører i Bangladesh.

Engebrigtsen vil ikke si om Telenor er overrasket over fortsatt å stå øverst på pallen, men det er et faktum at selskapet ikke har gjort mye for å formidle årets førsteplass til offentligheten. Meldingen ble lagt ut på topp på Telenors mediesider 9. september, men det ble ikke sendt ut noen egen pressemelding.

Den norske telegiganten scorer langt over gjennomsnittet på områder som digital inkludering, telekommunikasjonens betydning for samfunnet og klimastrategi. Når det gjelder samfunnsansvar i leverandørkjeden, der Bangladesh-saken hører inn under, får Telenor 51 prosent, mens gjennomsnittet er 49 prosent.

– Vi har de siste månedene kommunisert at det helt klart er behov for bedring spesielt på dette området, og det jobber vi med. Denne kåringen er uansett ingen sovepute for oss, vi jobber kontinuerlig med å bli bedre, sier Engebrigtsen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.