TELEKOM

Telenor fratas lisensen i India

Beslutningen mottas med sjokk og vantro.

Bilde: Marius Jørgenrud
2. feb. 2012 - 08:44

Telenor mister lisensen for å drive mobilnett i India.

Deres indiske joint-venture-selskap Uninor sier i en uttalelse at de er «sjokkert» og oppfatter seg «urettferdig behandlet», etter beslutningen. Det melder Reuters.

Den dramatiske beslutningen falt i Indias høyesterett torsdag morgen, der i alt 122 telekomlisenser ble trukket tilbake, ifølge nyhetsbyrået.

- Vi kan bare si at vi har mottatt dommen, leser den og kommer tilbake med kommentarer, sier en knapp informasjonsdirektør i Telenor, Tor Odland til digi.no.

Telenor forbereder etter det digi.no erfarer straks en melding til markedet som vil komme før Oslo børs åpner klokken 9. Oppdatert: her er børsmeldingen som bekrefter forholdet.

- Det er viktig å påpeke at kundene våre ikke blir umiddelbart berørt. Det er fire måneder før noe eventuelt skjer, sier Odland til digi.no.

Telenors partner i India er blant de som fikk sin mobillisens i landet etter en prosess som siden har vært stemplet som korrupt. Den daværende statsråden for teleområdet er tidligere blitt avsatt, anklaget for å ha solgt lisensene for altfor billig. Myndighetene har i lengre tid gjennomført en omfattende granskning.

De påståtte mislighetene skjedde før Telenor kom inn i bildet, men kan altså likevel bli skjebnesvangre for den norske telegigantens satsing i det folkerike landet. Uninor har om lag 36 millioner abonnenter i India.

Unitech er Telenors samarbeidspartner i India. Telenor eier drøyt to tredjedeler av Uninor, men var ikke inne på eiersiden da deres 22 lisenser (til sammen landsdekkende spektrum) ble tildelt i 2008.

Uregelmessighetene rundt lisenstildelingen i India har tidligere vært omtalt som landets kanskje største svindelsak noensinne.

Telenor har tidligere avvist at Uninor har fått mobillisens på en uregelmessig måte.

Kort tid etter åpningen av Oslo børs torsdag morgen faller aksjekursen til Telenor mer enn 3 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.